Тістечка Макаронс на французькій меренге

Друзі, трохи затримала вам рецепт 😇 простих макаронс без термометра, але краще пізно, ніж ніколи. Як зробити смачні Тістечка Макаронс на французькій меренге рецепт. Я частина тістечок зробила зі смородиновим курдом (рецепт був зовсім недавно), це теж дуже смачно!

Інгредієнти

165 гр мигдальної муки
165 гр цукрової пудри
Щіпка солі
150 гр цукру
115 гр білка
Барвник

Карамель

Тістечка Макаронс на французькій меренге покроковий рецепт

1. Пудру, сіль і мигдалеву борошно просіяти, ретельно перемішати. Курячий білок почати збивати на повільній швидкості, щоб додати повітря. Збільшити швидкість до середньої. Коли білки досягнуть стадії м’яких піків, тонкою цівкою додати цукор. Збивати до жорстких піків. Додати краситель.
2. У мене кілька крапель помаранчевого гелевого. Перемішувати меренгу лопаткою з цукрово-мигдальною сумішшю, поки тісто не стане повільно стікати з неї стрічкою. Відсадити макаронс на пекармкую папір або килимок. Залишити підсихати хвилин на 40 (палець не повинен липнути до половинці, якщо акуратно доторкнутися).

3. Випікати при температурі 150 градусів 15 хвилин. Випечені макаронс прибрати з дека і залишити остигати на папері. Після того, як половинки охолонуть, зняти їх з бумаги.