Мякі, пишні, повітряні булочки на молоці

Дуже смачні, м’які, пишні, повітряні булочки на молоці простий рецепт!😋❤️ Я в захваті від цього рецепту! Рецепт на дев’ять булочок. Я збільшила порцію.

Інгредієнти

✅Молоко-200 мл
✅Цукор-110 г
✅Ванільний цукор-20 р
✅Сіль-0,5 ч. л.
✅Яйце-1
✅ Вершкове масло-70 г
✅Борошно-450 г
✅Сухі дріжджі-5 г

М’які, пишні, повітряні булочки на молоці покроковий рецепт

1. У тепле молоко додати сухі дріжджі, трохи цукру і борошна. Перемішати і прибрати в тепло на 15 хвилин. Додати сіль, цукор, ванільний цукор і яйце. Перемішати. Частинами додати борошно і замісити м’яке тесто.
2. В кінці по маленькому шматочку додати м’яке вершкове масло, поступово вмішуючи його в тісто. Добре вимісити тісто протягом 10 хв. Прибрати в тепло на расстойку на 1 ч.
3. Обім’яти тісто і розділити на 9 шматочків. Кожен шматочок обкачати і перекласти на деко. Накрити плівкою і дати підійти 20 минут.
4. Потім змастити сумішшю з жовтка і молока ( на 1 жовток 1 ч. л. молока) Випікати при температурі 180° приблизно 20 минут.