Пиріг Шарлотка з вишнею в духовці

Як приготувати дуже смачний Пиріг Шарлотка з вишнею в духовці рецепт простий. Немає смачніше шарлотки, ніж з домашніми яблуками! Я люблю експерименти, два роки тому додала до шарлотці вишню. Вийшло круто, вона урізноманітнила смак 👍🏻 А ще відео таке тепле й осіннє, я натхненна 🍂

Інгредієнти

– яблука — 4 шт. (3 для начинки і 1 для прикраси)
— вишня — 100 г
— яйця курячі — 4 шт.
— цукор — 200 г (150 г для тесту і 50 г яблук)
— борошно — 150 г
— розпушувач — 10 г
— кориця — 10 г
— вершкове масло — 30 г

*форма — 22 см

Пиріг Шарлотка з вишнею в духовці покроковий рецепт

1. Три яблука почистити і нарізати скибочками, посипати цукром з корицею, перемішати і залишити. Одне яблуко нарізати акуратно і відкласти, воно буде для прикраси. Міксером збити яйця з цукром до світлого кольору, потім додати борошно з розпушувачем і знову збити (недовго).

2. Дно форми для випічки застелити пергаментом, боки змастити вершковим маслом. На дно тонким шаром розподілити трохи тіста. У тісто додати яблука і перемешать.

3. Перекласти все тісто у форму. Зверху викласти нарізане яблуко і заморожену вишню. Посипати цукром і викласти шматочки вершкового масла. Поставити в розігріту до 180°С духовку на 45-60 мин.

4. Час випічки залежить від вашої духовки, тому готовність перевіряйте зубочисткою: якщо проштрикування їй пиріг, і вона суха, то шарлотка готова.

Відео рецепт 👇