Апельсиновий пиріг в духовці

Як смачно зробити Апельсиновий пиріг в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Добрий день всім 🤍 у мене для вас просто приголомшливий рецепт пирога/кексу, називайте як хочете 😍 він вийшов неймовірний, смачний, вологий, ароматний 🔥 з мене рецепт, а з вас лайк і коментар ❤️🩹

Інгредієнти

на діаметр форми 20-22 см (можна використовувати форму більшого діаметру, тоді ваш пиріг буде трохи нижче:

205 гр яєць (4 шт)
Щіпка солі
220 гр цукру
200 гр натурального йогурту
75 гр рослинного масла
35 гр свіжовичавленого апельсинового соку
Цедра одного апельсина
250 гр борошна
10 гр розпушувача

Апельсиновий пиріг в духовці покроковий рецепт

1. Збиваємо яйця з дрібкою солі, додаємо Цукор і збиваємо до білого. Прибираємо міксер в бік, додаємо натуральний йогурт, перемішуємо вінчиком. Додаємо масло, апельсиновий сік, цедру і перемішуємо з допомогою венчика.

2. Додаємо борошно і розпушувач в три етапи, акуратно перемішуємо віночків. Дно форми змащуємо/скроплюємо маслом , викладаємо кільцями апельсин і заливаємо наш тесто.

3. Відправляємо в розігріту духовку до 170 градусів на 40-45 хвилин, випікаємо до сухої зубочистки. Якщо верхівка зарум’янитися раніше ніж пиріг приготується, можете зверху просто докласти шматок фольги.

4. Готовий пиріг залишаємо у формі на 15-20 хвилин, далі виймаємо з форми і можемо відразу подати до столу 👏 Він неймовірно смачний як гаряче, так і холодне 🔥

Відео рецепт 👇