Угорська ватрушка з сиром

Як смачно зробити Угорська ватрушка з сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно – 350-450 р
Дріжджі сухі – 7 р
Цукор – 80 р
Яйця – 1 шт
Сіль – 1/2 год л
тепле Молоко – 200 мл
Рослинне масло – 40 мл

Начинка:
Сир – 500 г
Манка – 30 г
Цукор – 100 г
Ванільний цукор – 10 г
Білок – 1 шт
Цедра лимона – 1 год л

Жовток + 1 ст л молока для змазування

Угорська ватрушка з сиром покроковий рецепт

1. Приготування тіста. До просіяного борошна додаємо сіль, цукор, дріжджі, яйце кімнатної температури, тепле молоко, рослинне масло і замішуємо тісто. Кладемо тісто в змащену рослинним маслом ємність. Залишаємо в теплому місці на годину. Приготуємо начинку. Сир, цукор, ванільний цукор, манку, білок, цедру лимона і лимонний сік подрібнюємо занурювальним блендером.

2. Коли тісто піднялося, розкачуємо тісто в прямокутник. Тісто розрізаємо на квадратики. Викладаємо в центр квадрата сирну начинку і робимо конвертик, як на відео. Добре защипуємо тісто в середині, щоб не ватрушки раскрылись.

3. Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо наші булочки в 1 см один від одного. Залишаємо підніматися 30 хвилин, накривши рушником. Змащуємо жовтком, змішаним з молоком.

4. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Присипаємо цукровою пудрою. Булочки готові!

Відео рецепт 👇