Класичний зефір Яблуко Смородина

Ловіть новий рецепт класичного зефіру яблуко – смородина. Нагадую, що на моєму сайті (посилання в шапці профілю) ви можете придбати мої книги про зефір або відео уроки.

Інгредієнти

у діжу:
65гр яблучного пюре
60гр пюре чорної смородини
100гр цукру
38гр білка (зважувати на вагах)

в сотейник:
100гр води
130гр цукру
7g агару
50гр інвертного сиропу

Класичний зефір Яблуко Смородина покроковий рецепт

1. Пюре яблучне: Яблука (я беру гренні) миємо, ріжемо навпіл, зверху робимо надріз хрест навхрест, викладаємо яблука на деко, застелене пергаментом і запікаємо в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Пробиваємо гарячі яблука блендером, перетираємо через сито і охолоджуємо. Пюре смородинове: ягоду, не розморожуючи, ставимо в мікрохвильовку і злегка выпариваем рідина. Запекти потрібно до стану порепаних ягід, головне – не перетримати. Пробити ягоду блендером і перетереть.
2. Пюре не повинно бути дуже густим. Пюре перед застосуванням потрібно охолодити. Переходимо до приготування зефіру: У сотейник викладаємо всі необхідні інгредієнти, ставимо на плиту і варимо сироп до тонкої безперервної ниточки. Хочете, щоб зефір вийшов? – в смітник термометри. Орієнтуйтеся виключно на ниточку, з хорошим агаром вона з’явиться приблизно через 3-4 минуты.
3. Паралельно ставимо збивати масу до пишної шапки на віночку, і тут немає поняття “СКІЛЬКИ ЧАСУ БИТИ МАСУ” – міксери, пюре, білки, цукор у всіх різні, ви повинні навчитися чути масу (коли маса готова – вона “кліпає” при збиванні) У готову масу тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп. Збиваємо масу після сиропу 15 секунд (будете бити довше – маса охолоне, це класика, вона стабілізується за лічені хвилини)

4. Викладаємо масу в кондитерський мішок (місце для відсадження готуйте заздалегідь, щоб потім не бігати по кухні). Відсаджуємо зефірки і даємо їм дозріти 12-24 години (все залежить від температури в приміщенні, пам’ятайте – зефір любить тепло, але ні в якому разі не пхаємо його в духовку), сушимо зефір при кімнатній температурі. Через 12-24 години склеюємо половинки між собою і обвалюємо в цукровій пудрі. Прибираємо зефір в герметичний контейнер.