Торт Баноффи Пай англійська

Як зробити смачний Торт Баноффи Пай англійський рецепт простий 🍌 Назва цього десерту з’явилося досить банально вапапа+toffee = Banoffee. Головним інгредієнтом є варене згущене молоко і чим воно якісніше, тим краще. Багато цінують в цьому десерті «варенку» саме з кристалами цукру, які утворюються через три місяці після варіння. Але я, чесно сказати, не любитель такої згущеного молока, тому я роблю без кристалів. АЛЕ ви можете робити з ними 😊 Отже, почнемо.

Інгредієнти

для основи:
250 г борошна
125 г масло вершкове
1 шт. яйце
1 шт. жовток
25 г цукру мелкокристаллического
Від 3 до 5 шт бананів
1 б. якісного вареного згущеного молока

Для крему:
425 гр вершки 33%
1 ч. л. кава розчинна
1 десертна ложка цукрової пудри
Кава натуральна мелена для посипання

Торт Баноффи Пай англійська покроковий рецепт

1. Борошно просіяти, додати нарізане маленькими кубиками холодне вершкове масло і всипати дрібнокристалічний цукор або пудру. З допомогою міксера вінчиками зробити дрібну крихту. Додати яйце і жовток і знову на низьких обертах перемішати, поки тісто не почне збиратися в грудку. Місити не потрібно, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Духовку розігріти до 180С. Форму змастити вершковим маслом.
2. Тісто розкачати, викласти у форму, краї обрізати по формі. Покласти пергамент і вантаж (сухий горох). Поставити в духовку на 15 хвилин. Потім прибрати вантаж і пергамент і випікати до готовності і рівного золотистого кольору. Остудити, вийняти з форми. Для крему: сильно охолоджені вершки збити до піків з додаванням 1 десертної ложки цукрової пудри, 1 ч. л. розчинної кави. Варене згущене молоко перемішати і викласти в форму.
3. Банани розрізати вздовж і викласти на згущене молоко. В залежності від діаметра вашої форми, піде різну кількість бананів. Беріть форму великого діаметру. Крем викладіть на банани за допомогою кулінарного мішка з круглою насадкою або ложкой.

4. Присипте !меленим! кава. Це надає десерту своєрідний, пікантний смак. Подавати відразу ж. Залишки чудово зберігаються в холодильнику. Баноффи не можна їсти дуже холодним – основа стає дуже твердою, його потрібно дістати з холодильника за годину до подачи.