Італійське печиво амаретто з мигдальної муки і цукатів

Як смачно зробити Італійське печиво амаретто з мигдальної муки і цукатів простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Так вдало співпало, що я підготувала для вас перший рецепт печива і в #адвент_мария_селянина теж випало завдання поділитися рецептом печива! Збіг? Дуже круте! 🥳
Раніше я готувала його з покупними цитрусовими цукатами, але тут не вгадаєш зі смаком – від партії до партії одні цукати більш солодкі, а інші менше. Смак печива залежить від цього. Тому тим, хто вміє сам робити цукати з цитрусів (привіт, Конфизри!) дуже крупно пощастило 😎
Якщо ж ви будете робити з покупними цукатами, то вибирайте насичені за смаком, але не дуже солодкі. Інакше печиво буде дуже солодким 😉 Принцип приготування дуже простий – це як робити кришечки макаронів, але взагалі не паритися над їх ідеальністю 🙈😂

Інгредієнти

на 35 печеньок:

1. Цитрусові цукати – 60г
2. Цукор – 210г
3. Мигдальна борошно – 140г
4. Яєчні білки – 140г
5. Ванільна ікра – 0,5 р
6. Амаретто – 2 ч. л./або без нього
7. Цукрова пудра для прикраси

Італійське печиво амаретто з мигдальної муки і цукатів покроковий рецепт

1. Робимо марципанову масу – в стаціонарному блендері пробиваємо цукати, мигдалеву борошно, ікру ванілі, половину білків, Амаретто і 160г цукру. Можна порціями, якщо блендер не тягне. З другої половини білків і цукру, що залишився збити м’яку меренгу.
2. Акуратно, лопаткою з’єднати дві маси. Перекласти тісто в мішок і відсадити кружечки діаметром 4,5 див. Рясно посипати цукровою пудрою і залишити на ніч піт кімнатної температуре.
3. На наступний день злегка вщипнути кожну печеньку, щоб з’явився горбочок і випікати при 160 градусах 12-15 хвилин. Печиво стане рум’яним, але при натисканні буде м’яким. Потрібно повністю його остудить.

4. Печиво Амаретто готово! Зверху легка скоринка, а всередині приголомшлива цитрусова начинка 🤤 Замість Амаретто можна використовувати Куантро. Він додасть печінкою максимально цитрусовий смак і аромат.