Шоколадний тарт з мятою і франжипаном

Шоколадний тарт з м’ятою і франжипаном простий рецепт🍃 Дуже освіжаючий, але при цьому насичений і ситний… Такий ось незвичайний вийшов тарт)) Поєднання шоколаду з м’ятою вважається класичним, воно не може залишити байдужим. Хтось зовсім його не любить, а хтось навпаки. Але, думаю, як воно розкрито в цьому рецепті має сподобатися абсолютно всім.

Інгредієнти

Для тесту:
Вершкове масло 90 р
Цукор 50 г
Борошно 170 г
Какао порошок 30 р
Мигдальна борошно 20 р
Яйце 1 шт

Для франжіпана:
Цукор 110 р
Мигдальна борошно 110 р
Масло вершкове 110 г
Яйця 110 р
Борошно 20 р
Какао-порошок-20 г

Для м’ятного збитого ганаша:
Вершки 33% 90 г (1)
Глюкозний сироп 10 р
Інвертний цукор 10 р
Желатин-3 г
Білий шоколад 140 р
Вершки 33% 240 р
М’ятна паста 1/2 ч. л.

Шоколадний тарт з м’ятою і франжипаном покроковий рецепт

1. Для тіста:
1. Всі інгредієнти збити в блендері в крихту.
2. Домесить тісто руками, поки воно не почне збиратися в грудку.
3. Розкачати тісто між двома листами пергаменту товщиною 4 мм.
4. Вирізати з тіста смужку шириною 3 см і викласти їй бортик перфорованого кільця. Закрити тістом дно.
5. Ножем зрізати надлишки тесту.
6. Випікати на перфорованому килимку при температурі 180 градусів 15-20 минут.

2. Для франжіпана:
1. Вершкове масло збити з цукром і мигдальною борошном до однорідності.
2. Додати яйця, добре збити.
3. Додати борошно і какао-порошок.
4. Заповнити цією сумішшю тарт.
5. Випікати при 160 градусах 20 хвилин. Начинка повинна схопитися. Вийняти тарт з кільця, остудить.

3. Для м’ятного збитого ганаша:
1. Желатин замочити в холодній воді.
2. Вершки (1) разом з тримолином і глюкозою довести до кипіння, зняти з вогню.
3. Додати желатин, розпустити.
4. Теплу суміш вилити на білий шоколад, почекати 3 хвилини і пробити блендером до стану емульсії.
5. Додати холодні вершки (2) і м’ятну пасту.
6. Накрити плівкою в контакт і прибрати в холодильник стабілізуватися на кілька часов.

4. Перед використанням збити до піків. Прикрасити тарт збитим ганашем і бусинами.