Мигдальний торт як в ікеа з мигдалевими пелюстками

Мигдальний торт як в ікеа з мигдалевими пелюстками простий рецепт.

Інгредієнти

Я випікала за формою 21 см

Коржі:
1. Білки – 5 шт.
2. Цукор – 120 грам
3. Мигдаль або мигдальна борошно – 150 грам

Крем:
1. Жовтки – 5 шт.
2. Вершки 33% – 200 мл
3. Цукор – 60 грам
4. Масло вершкове (мяке) – 50 грам

Додатково:
1. Мигдальні пелюстки – 50 грам

Мигдальний торт як в ікеа з мигдалевими пелюстками покроковий рецепт

1. якщо у вас мигдаль – перемолоти його за допомогою кавомолки або блендера. духовку включаємо на t160. білки збиваємо до піни, потроху вводимо цукор і збиваємо до середніх піків. акуратно вводимо мигдалеву борошно і перемішуємо лопаткою або міксером на мінімальних обертах
2. деко застеляємо пергаментом і за допомогою дна рознімної форми або тарілки малюємо коло на пергаменті. за допомогою кондитерського мішка або акуратно ложкою викладаємо корж за формою ( буде два коржа – випікаємо по черзі). випікаємо коржі по 25 хвилин. трохи коржам даємо охолонути на пергаменті і знімаємо, даємо остыть.
3. крем: у сотейник кладемо жовтки, вершки, цукор і при постійному помішуванні доводимо масу до стану згущеного молока на середньому вогні. знімаємо сковороду з плити, вкриваємо пишевой плівкою, щоб плівка косалась крему – остуджуємо крем

4. коли крем охолов починаємо його збивати і кубиками вводимо м’яке вершкове масло збиваємо до однорідної маси. збираємо торт – корж, крем, корж, крем. посипаємо пелюстками і на просочення в холодильник на 6-8 часов.