Пісочний тертий пиріг з варенням і крихтою зверху

Як приготувати смачний домашній Пісочний тертий пиріг з варенням і крихтою зверху в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

Вершкового масла 82,5%-200 гр.
Яйця-2 шт.
Цукрова пудра -90 гр.
Борошно-420 гр.
Розпушувач – 4 гр (1 ч. л.)
Щіпка солі
улюблене варення (у мене суничне було)

Пісочний тертий пиріг з варенням і крихтою зверху покроковий рецепт

1. В чашу до охолодженого масла, додаємо пудру, борошно, розпушувач, сіль. Перетираємо всі інгредієнти кінчиками пальців, долонями до утворення піщаної крихти. ⠀ До тесту додаємо перемішані яйця і вимішуємо все лопаткою до утворення єдиного грудочки тіста. ⠀

2. Разделаем тісто на 2 частини: 1-ша побільше для основи пирога, 2-а поменше для посипання зверху. Прибираємо в харчову плівку і в холодильник на 30 хвилин. ⠀ Розкачуємо між двома листами пергаменту ту частину тесту, яка призначена для основи. Та, що для посипання – прибираємо в морозилку. ⠀

3. Розкатане тісто перекладаємо у форму для випікання (діаметр моєї 27 см), формуємо бортик і викладаємо варення ⠀ Розігріваємо заздалегідь духовку до 180°С (режим випікання «верх-низ»). ⠀ Натираємо на крупній тертці шматочок тесту, який дістали з морозилки. ⠀

4. Відправляємо в духовку приблизно на 30 хвилин (180°С). Звичайно, в залежності від особливостей духовки часовий проміжок випікання може бути різним. ⠀ Неймовірно смачний пиріг готовий!

Відео рецепт 👇