ПП тертий пиріг з рисового борошна з абрикосовим джемом

ПП тертий пиріг з рисового борошна з абрикосовим джемом простий рецепт в духовці 🎂 Цей пісочний пиріг знають всі… Мені завжди подобалося, коли дуже багато джему. Тепер коли готую сама, можу покласти хоч цілу банку 😅

Інгредієнти

🔹 Вага пирога : 370 гр
🔹КБЖУ на 100 гр : 244/7,3/7,3/39,4

▪️ОСНОВА:
Масло вершкове – 30 гр
Підсолоджувач
Борошно рисова – 155 гр
Яйце – 1 шт
М’який сир/сметана – 40 гр

▪️НАЧИНКА
Джем абрикосовий б/с – 150 гр

ПП тертий пиріг з рисового борошна з абрикосовим джемом покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло змішуємо з підсолоджувачем. Збиваємо пару хвилин. Додаємо яйце, м’який сир. Далі просіваємо борошно і замішуємо тісто. Тісто повинне вийти м’яким, довго вимішувати не потрібно. Ділимо тісто на 3 частини. Одну частину прибираємо в морозилку, а інше в холодильник на 30 минут.
2. Дістаємо тісто з холодильника і розподіляємо його по дну форму (22×18 cm) ( бажано застелити а/п пергаментом). Зверху рівномірно распределям джем. Тісто дістаємо з морозилки і тремо на крупній тертці, рівномірно розподіляємо по всьому пирогу.
3. Ставимо в розігріту духовку до 180° с до золотистої скоринки. (Моїй духовці знадобилося 20 хвилин). Після закінчення часу дістаємо пиріг з формы.