Шоколадно-апельсиновий кекс з апельсиновою цедрою

Як смачно зробити Шоколадно-апельсиновий кекс з апельсиновою цедрою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Глазур:
90 гр темного шоколаду
45 гр. апельсинового соку
40 гр цукру
35 гр вершкового масла
Цедра 1 апельсина

Тісто:
400 гр цукру
355 гр вершкового масла
350 гр яєць (7 шт. С1)
295 гр пшеничного борошна в/с
70 гр какао-порошку
60 гр. апельсинового соку
10 гр ванільного цукру
6 гр розпушувача
3 г меленої кориці
3 гр меленого імбиру
2 гр солі
Цедра 2-х апельсинів

Вихід: ~1800 гр

Шоколадно-апельсиновий кекс з апельсиновою цедрою покроковий рецепт

1. В сотейнику з’єднати половину шоколаду та інші інгредієнти, на повільному вогні розтопити і змішати до однорідності. Зняти з вогню, додати другу половину шоколаду, перемішати до розчинення. Дати остыть.

2. В окрему миску просіяти сухі інгредієнти, крім цукру і цедри. Розм’якшене масло трохи збити, внести цукор, перетерти міксером в однорідну масу. Ввести яйця по одному, добре вимішуючи після кожного яйця. Влити сік, додати цедру, перемешать.

3. Сухі інгредієнти ввести в три прийоми, перемішуючи лопаткою. Викласти у змащену маслом і присипану какао форму. Випікати при 155°С ~1 годину до сухої сірники. Дати постояти у формі 5-10 хвилин, перевернути на решітку, дати охолонути без форми. Полити глазур’ю, прикрасити по своєму вкусу.