Шпинатний торт Медовик

Як смачно зробити Шпинатний торт Медовик простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. 😍🍯⠀ Неймовірно красивий і смачний торт, який прикрасить будь-який стіл! А готувати зовсім нескладно👌🏼⠀ Маленька прохання, хто забере рецепт до себе 📌, залиште лайк ❤️ і в коментарях. Хочу бачити тих, кому подобається те, що я роблю! Для мене це дуже важливо 😘 ⠀

Інгредієнти

Для тесту:
✅ 5 яєць
✅ 250 г цукру
✅ щіпка солі
✅ 125 г меду
✅ 150 г вершкового масла
✅ 1 ч. л. соди з гіркою
✅ 150 г шпинату
✅ 800-900 г борошна⠀

Для крему:
✅ 500 г вершкового сиру
✅ 250 мл вершків 33%
✅ 100 г цукрової пудри⠀

Шпинатний торт Медовик покроковий рецепт

1. Тісто: Змішуємо яйця, цукор, сіль, вершкове масло, мед і ставимо на водяну баню. Помішуючи, тримаємо, поки маса не стане однорідною. Додаємо соду і постійно перемішуючи, тримаємо на вогні 1-2 хвилини. Знімаємо з вогню, додаємо подрібнений в блендері шпинат і перемешиваем.

2. Залишаємо на 15 хвилин. Поступово просіваємо борошно і замішуємо дуже м’яке тісто, яке буде трохи липнути до рук. Формуємо 6 або 8 кульок і прибираємо в холодильник на 1 час.
3. Після цього максимально тонко розкачуємо кожен кульку на пергаменті і наколюємо виделкою. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 5 минут.

4. Даємо охолонути і вирізаємо коржі бажаної форми (у мене прямокутники 22*15 см). Залишки подрібнюємо в блендері до крихти. ⠀
5. Крем: Вершковий сир, вершки і цукрову пудру збиваємо міксером до загущення. ⠀

6. Збираємо торт: Коржі і боки торта змащуємо кремом, обсипаємо крихтою і прибираємо в холодильник як мінімум на 3-4 години, а краще на ночь.

Відео рецепт 👇