Печиво пісочний колечка з арахісом

Як смачно зробити Печиво пісочні колечка з арахісом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Захотілося чогось простого, знайомого і смачного. Пісочні колечка з арахісом це для мене занурення в дитинство, юність та спогади.
Дуже любила їх, коли навчалася в університеті. З’їж колечко, зап’єш йогуртом і добре! Смачно. Можна далі вчитися. Зараз вони якісь не такі стали. То затхлі, то надто вологі, то горіхів ніби пошкодували. Тому печу сама.
А коли печеш, то такі аромати 🥰 коштують, що ледве вистачає сил дочекатися, поки вони охолонуть. Тут і вся родина підтягується. Хто з чаєм, хто з молоком їсть, а хто і з собою встигає відкласти. До паювання не дійшло, порція велика, всім вистачило.

Інгредієнти

На велику порцію (~25 штук)
200 г вершкового масла кімнатної температури
1 яйце
335 г борошна
130 г цукрової пудри
1 ч. л. розпушувача
щіпка солі
1 жовток
80 г рубаних обсмажених горіхів

Печиво пісочний колечка з арахісом покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло (не розтоплене!) збити з цукровою пудрою до пишноти. Додати яйце кімнатної температури і збити ще раз. Всипати борошно з розпушувачем і сіллю. Замісити тісто, сформувати в диск, скласти в пакет і прибрати в холодильник на 1 час.
2. Потім розкачати тісто в пласт товщиною 5-8 мм, вирізати формочкою кільця, а потім зробити отвір з допомогою малої форми. Перекласти кільця на деко, змастити жовтком і присипати орехами.
3. Випікати приблизно 12-15 хвилин при температурі 180 градусів до легкого зарум’янювання лише злегка по краях. Якщо печиво перепекти, воно стане занадто твердым.