Австралійський десерт Ламінгтон тістечко

Як зробити Австралійський десерт Ламінгтон тістечко рецепт простий. Рецепт простого, але смачного бісквітного тістечка.. Повітряні квадратики з бісквіту, вкриті шоколадною глазур’ю і кокосовою стружкою – неодмінно спробуйте цей австралійський десерт з чашкою чаю або кави☕!

Інгредієнти

Яйця – 4 шт
Цукор тростинний – 125 р
Борошно з бурого рису – 125 р
Вершкове масло – 15 г
Кокосова стружка
Шоколад темний – 150 г
Вершки 33% – 75 г

Австралійський десерт Ламінгтон тістечко покроковий рецепт

1. Візьміть жаростійку миску. Розбийте в неї яйця і додайте цукор. ⠀ Поставте чашу на водяну баню. Для цього налийте в каструлю окропу і поставте на середній вогонь. Зверху встановіть чашу з яйцями. Дно чаші не повинно торкатися води. Збийте яйця віночком. ⠀ Коли маса нагріється до 40 градусів (тепла маса), зніміть з вогню і збивайте міксером на максимальній швидкості протягом 10 хвилин. ⠀
2. Додайте 2 частини борошна, перемішуючи масу лопаткою, дуже акуратно й дбайливо, щоб борошно добре з’єдналася з яєчною масою. Між другою і третьою порцією борошна влийте розтоплене вершкове масло (30 г). Добре перемішайте лопаткою і введіть залишок борошна. ⠀ Викласти тісто в прямокутну форму для кексу, застелену пергаментом. ⠀
3. Випікайте в розігрітій до 190С духовці (верх-низ) до готовності, хвилин 30 (перевіряємо готовність шпажкою). Готовий бісквіт вийміть з форми і акуратно зніміть пергамент. Дайте повністю охолонути на решітці. ⠀ Для декору нагрійте до кипіння вершки і вилийте в чашу з темним шоколадом, який потрібно порубати на дрібні кусочки.
4. Дайте шоколаду підтанути і добре розмішайте все лопаткою до однорідного, рідкого стану. ⠀ Поріжте бісквіт на квадратні шматки (5х5 см). Опускайте в шоколадну масу, щоб він повністю покрився їй, а потім обвалюйте в чаші з кокосовою стружкою. ⠀ Готові кубики розкладайте на дошці, застеленому фольгою, відправте в холодильник, щоб шоколад застиг. ⠀ Готові тістечка зберігайте в контейнері холодильнике.