Печиво цукрові булочки з дріжджового тіста

ЦЕ ВІДВАЛ ГОЛОВИ 🙈 Будьте обережні, тому що захочеться з’їсти все відразу! Як зробити Печиво цукрові булочки з дріжджового тіста рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

на 16 шт.:
🔹️Молоко – 180 гр(200мл)
🔹️Сухі дріжджі – 8 гр
🔹️Цукор – 55гр – 70гр (за смаком!)
🔹️Ванільний цукор – 1 год.л. або ванілін щіпка
🔹️Яйця С1 – 2шт
🔹️Сіль – щіпка
🔹️Вершкове масло 82,5% – 60гр
🔹️Борошно – 450-480гр

Начинка:
🔹️Вершкове масло – 50гр
🔹️Цукор – 120гр
🔹️Ванільний – 1ч.л.

Печиво цукрові булочки з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Тепле молоко + цукор, додати дріжджі, перемішати. Додати сіль, ванільний цукор, розтоплене масло, 1 яйце і білок другого яйця (жовток другого яйця піде на змазування булочок), перемішати. Поступово додавати борошно і замішувати тісто. Готове тісто не липне до рукам.
2. Вимісити тісто пару хвилин, накрити плівкою або рушником і прибрати в тепле місце на 1 год. Тісто обім’яти, відщипуємо від тіста шматочки орієнтовно по 60 гр, формуємо кульки і прикривають плівкою, щоб не заветрились поки готуємо начинку.
3. Начинка: розтопити масло, остудити до кімнатної температури. Цукор + ванільний цукор перемішати. Кожну кульку розкачати в тонкий прямокутний пласт, змастити маслом і присипати цукром по 1 ч.л.
4. Згорнути в рулет, соединенить 2 краю швом всередину, розрізати навпіл і розгорнути начинкою назовні. Змастити жовтком+молоко (просто змішайте Жовток з молоком). Заздалегідь розігріти духовку до 180°С і запікати плюшки орієнтовно 15 хвилин в режимі “Верх-низ”.