Торт на сковороді домашній

Як зробити дуже смачний Торт на сковороді домашній рецепт простий. 100% робочий рецепт, по якому будь-хто зможе приготувати смачний домашній тортик. Мінімум інгредієнтів, швидкість приготування, без духовки і діти його обожнюють.

Інгредієнти

Тісто:
🔸борошно – 450г
🔸яйце – 1шт
🔸згущене молоко – 1 банка (380г)
🔸сода – 1 год.л (гасимо лимонним соком або оцтом, просто поливаємо зверху) або розпушувач (2ч.л)

Крем:
🔸молоко – 500мл
🔸яйце – 2шт
🔸борошно – 2ст.л
🔸цукор – 160г
🔸ванільний цукор – 10г
🔸вершкове масло – 200г

Будь-які горіхи для обсипання – 50г

Торт на сковороді домашній покроковий рецепт

1. Стачала приготуємо крем, так як коржі готуються швидко. У каструлю додаємо молоко, борошно і яйця. Перемішуємо, ставимо на повільний вогонь і постійно помішуючи ложкою доводимо до густоти. Додаємо вершкове масло, перемішуємо до однорідності і крем готовий. Накриваємо каструлю кришкою, щоб не охолов і прибираємо в сторонку (гарячий крем краще просочить коржі).

2. Для тіста змішуємо згущене молоко, яйце і гашену соду. Постійно помішуючи всипаємо борошно. Як тільки тісто стане надто вогке, продовжуємо замішувати руками і в результаті отримуємо м’яке тісто, яке ділимо на 8 частин. Кожну частину тонко розкачуємо в коло (у мене діаметром 22 см, після випікання і обрізки коржі стали 20см). Коржі смажимо на добре розігрітій сковорідці з двох сторін приблизно по 1 хвилині або до золотистої скоринки. Попередньо корж наколіть вилочкой.

3. Вирівнюємо коржі по тарілці і шарами викладаємо торт. Я роблю за допомогою розсувної форми та ацетатної плівки. Прибираю в холодильник на 30 хвилин і після цього вирівнюю торт залишилися кремом. Обрізки коржа подрібнюю разом з горіхами в блендері (можна ножем і руками) і посипаю торт. Торт прибираю в холодильник просочитися є його можна вже через час.

Відео рецепт 👇