Пахлава медова кримська в домашніх умовах

Як зробити медову Пахлаву кримську в домашніх умовах рецепт простий. ⠀ З медовим ароматом, ніжна і дуже смачна – наша традиційна солодкість, яка безперечно є прикрасою будь-якого святкового столу! ☀️ Якщо пробували справжню пахлаву, просто впевнена, що хотіли б відчути її смак знову, а можна приготувати і в домашніх умовах) ⠀
Вітаю всіх мусульман зі священним святом – ОРАЗА БАЙРАМ МУБАРЕК ОЛСУН! 🕌 Нехай Всевишній прийме всі пости, молитви, добрі справи і наміри – нехай на Землі запанує мир і спокій, процвітає дружба і розуміння! Цей місяць так швидко пролетів в цьому році, від цього стає навіть трохи сумно…

Інгредієнти

Для тесту:
✅ 250 мл води
✅ 150 г розтопленого злив. масла
✅ 1 яйце
✅ 600 г борошна +/-

Для медового сиропу:
✅ 500 мл води
✅ 700 г цукру
✅ 1 ст. л. з гіркою натурального меду
✅ 2 ч. л. лимонного соку (або лимонна кислота на кінчику ножа)

Для смаження:
✅ Не менше 1 л рафінованої соняшникової олії

Пахлава медова кримська в домашніх умовах покроковий рецепт

1. В глибокій мисці змішуємо всі інгредієнти для тіста, крім борошна. Далі частинами просіваємо борошно і замішуємо досить щільне, але не туге тісто – борошном не забивайте, регулюйте її кількість. ⠀ Ділимо тісто на дві рівні частини і, присипаючи невеликою кількістю борошна, розгортаємо в тонкий напівпрозорий шар (цей момент дуже важливий, так як шари пахлави повинні і після обсмажування залишатися тонкими). Розкатаний коло тесту розкриваємо на столі і даємо йому трохи підсохнути, але важливо ‼️НЕ ПЕРЕСУШИТИ‼️, інакше воно почне кришитися! А ось якщо тісто не підсушити, при нарізці шари злипнуться і не розкриються при обжарке!

2. Ці важливі нюанси обов’язково потрібно враховувати. В цілому за годину-півтора тісто має правильно підсохнути, за умови відсутності протягів і нормальній вологості повітря в кімнаті. З цієї кількості тесту виходить близько 50-ти виробів середнього розміру. Готовий пласт тіста звертаємо в рулет до середини, але не щільно, а з нахлестом приблизно 6-7 см, як показано на відео. Далі змащуємо краю водою і звертаємо до кінця. Рулет нарізаємо під нахилом, кут нахилу повинен бути 30-45 градусов.

3. Ширина нарізаних смуг виходить близько 3 див. В розпеченому на середньому вогні (не на максимумі, інакше тісто дуже швидко потемніє!) олії обсмажуємо пахлаву з двох сторін до приємної рум’яності, тут важливо не перепечеться. Як всю пахлаву обсмажимо, приступаємо до приготування сиропу. В глибокому казані підігріваємо воду, в кілька прийомів всипаємо і розчиняємо цукор. Як тільки сироп запіниться, зменшуємо вогонь до мінімуму, щоб не почав википати, потім додаємо мед і лимонний сок.

4. Проварюємо ще 10 хвилин на слабкому вогні. Будьте будь ласка гранично обережні при роботі з сиропом – він дуже гарячий! Кожну пахлаву опускаємо в киплячий сироп і перекладаємо на сервірувальне блюдо. У нас у сім’ї прийнято серединку кожної пахлави посипати подрібненими горішками – так пахлава виглядає ще нарядно!

Відео рецепт 👇