Домашній торт Чорний Принц на кефірі і сметанним кремом

Як зробити смачний Домашній торт Чорний Принц на кефірі і сметанним кремом рецепт простий. Шоколадний бісквіт з ніжним вершково-сметанним кремом 🔥 Дуже смачний і швидкий варіант десерту до чаю або для святкового столу 🔥

Інгредієнти

Для бісквіта:
Яйця – 2 шт.
Цукор – 130 г
Вершкове масло – 100 г
Кефір – 250 мл
Сода – 1 ч. л.
Какао – 30 г
Сіль – щіпка
Борошно – 300 г

Для крему:
Сметана – 300 г (від 20% жирності і вище)
Вершки 33% – 200 р
Цукрова пудра – 70 г

Для просочення:
Вода – 40 мл
Цукор – 30 м

Домашній торт Чорний Принц на кефірі і сметанним кремом покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром і дрібкою солі дочиста. Соду додаємо в кефір і добре перемішуємо, додаємо кефір в яєчну масу, сюди ж вливаємо розтоплене вершкове масло і ще раз збиваємо до однорідності. В отриману масу просіваємо борошно і какао, збиваємо тісто на малих обертах до однорідної консистенції. ⠀

2. Роз’ємну форму діаметром 20-22 см застеляємо пергаментом і викладаємо в неї тісто, рівномірно розподіляємо по всій поверхні і випікаємо при 180 градусах 40-50 хвилин. (Готовність коржа обов’язково перевіряємо дерев’яною шпажкою). Готовий бісквіт охолодити, зрізаємо піднялася верхівку і подрібнюємо її в блендері (для посипки торта). Бісквіт розрізаємо на 3 коржа.

3. ⠀ Для крему вершки збиваємо з цукровою пудрою до м’яких піків, потім додаємо сметану і збиваємо ще хвилину. Крем готовий. ⠀ Для просочення з’єднуємо теплу воду з цукром і добре перемішуємо. ⠀

4. Збираємо торт. Кожен корж просочуємо цукрових просоченням і змащуємо кремом. Обмазуємо торт кремом з усіх боків, вирівнюємо краю і посипаємо торт з усіх боків підготовленої крихтою. ⠀

5. Прибираємо тортик в холодильник мінімум на 2 часа.

Відео рецепт 👇