Молочні коржики з дитинства простий рецепт. Коржики з дитинства, м’які, ніжні, ароматні, дуже прості у приготуванні! Буде смачно з молоком або чаєм😊
Інгредієнти
(16 шт по 8 см):
Борошно ~ 270 р
Яйце С0 – 1 шт
Вершкове масло – 80 г
Цукор – 90 г
Ванільний цукор – 10 г
Молоко гаряче – 60 г
Розпушувач – 1 год л
Для змазування:
1 жовток + 1 год л молока
Молочні коржики з дитинства покроковий рецепт
1. До цукру і ванільного цукру додаємо гаряче молоко, перемішуємо, щоб розчинився цукор. Додаємо яйце кімнатної температури, перемешиваем.
2. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, перемішуємо. Частинами додаємо просіяне борошно з розпушувачем, спочатку перемішуємо ложкою, а потім руками. Борошна може знадобитися трохи менше або більше. Тісто виходить дуже м’яке, не липне до рукам.
3. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на півгодини. Присипаємо поверхню борошном, розкачуємо тісто в пласт (8-10 мм) і вирізаємо склянкою коржики (у мене 8 см).
4. Перекладаємо на деко, застелене пергаментом і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин. У мене коржики випікалися 15 хвилин. Молочні готові коржики!
Відео рецепт 👇