Торт Спартак з заварним кремом і дзеркальною глазурю

Домашній Торт Спартак з заварним кремом і дзеркальною глазур’ю простий рецепт. Один із самих ніжних тортів, коржі дуже тонкі і просочуються дуже швидко!

Інгредієнти

Для тесту:
5 яєць
4 ст. лож меду
120 грам цукру
159 грам вершкового масла
1/4 ч. лож соди
1 неповна ст. лож оцту
5 ст. лож какао
100 грам борошна
+
+-150 грам борошна+3/4 ч. лож соди (для вимішування)

Для крему:
400 мл молока
2 яйця
40 грам крохмалю
100 грам цукру
Ванілін
Масло вершкове-250 грам

Для глазурі:
100 грам цукру
3 ст. лож какао
50 мл молока
1 ст. лож рослинної олії

Торт “Спартак” з заварним кремом і дзеркальною глазур’ю покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром, додаємо масло, мед і варимо на маленькому вогні постійно помішуючи. Як тільки масло розтане, додаємо соду і перемішуємо. Додаємо оцет, просіваємо какао, 100 грам борошна і перемішуємо. Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо тісто, щоб воно остыло.

2. Далі тісто викладаємо на робочу поверхню, присипаємо залишилася борошном з додаванням залишилася соди і замішуємо м’яке, злегка липнущее до рук тісто. Ділимо на 5-6 частин, тонко розкачуємо в пергаменті (дивись відео), наколюємо виделкою і ставимо випікатися на 3-5 хвилин при 180 градусах.

3. Готуємо крем: змішати в сотейнику яйця, цукор, ванілін і крохмаль, вливаємо тонкою цівкою тепле молоко і варимо до загустіння, постійно помішуючи. Накриваємо харчовою плівкою вконтакт і залишаємо до охолодження. Масло збиваємо міксером , частинами додаємо заварную основу.

4. Крем готовий. Крем ділимо на рівні частини і промазуємо кожен корж. Готуємо глазур: у сотейнику змішати цукор, какао, молоко і варимо до загустіння. Вимикаємо вогонь, додаємо рослинне масло, перемешиваем.

5. Виливаємо глазур на верхній корж торта і відправляємо в холодильник на просочення на кілька годин, а краще на ніч. Нарізаємо порційно, прикрашаємо на свій вкус.

Відео рецепт 👇