Апельсиновий кекс у духовці

Як смачно зробити Апельсиновий кекс у духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Неймовірно смачний Апельсиновий кекс.

Інгредієнти

🍊Яйця – 4 шт
🍊Цукор – 200 гр
🍊Сіль щіпка
🍊Рослинна олія – 150 мл
🍊Апельсини – 2 шт ( нам знадобиться 150 мл апельсинового соку і цедра з них)
🍊Борошно – 350 гр
🍊Розпушувач – 11 гр

Для глазурі:
🍊80 гр цукрової пудри
🍊1 ст. л апельсинового соку
Для прикраси цедра одного апельсина

Апельсиновий кекс у духовці покроковий рецепт

1. В миску розбити яйця, додати дрібку солі, всипати цукор і збити за допомогою міксера до пишної маси. Вливаємо олію. З двох апельсинів знімаємо цедру і видавлюємо сік. Додати до яєчної маси і перемешать.

2. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти, додати в 2 прийоми до рідких інгредієнтів. І все добре перемішати. Форму змастити вершковим маслом і присипати борошном. Вилити тісто у форму і випікати 35-40 хвилин при температурі 180 градусов.

3. Для глазурі: Змішати цукрову пудру і апельсиновий сік. Готовою глазур’ю полити кекс і посипати апельсиновою цедрою. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇