Мандариновий десерт

Як смачно зробити Мандариновий десерт простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

◾️Мандарини – 2 шт.
◾️класичний Йогурт – 200 мл;
◾️Цукор, 50 гр., або підсолоджувач за смаком;
◾️Вода – 50 мл;
◾️Желатин – 10 г;

Мандариновий десерт покроковий рецепт

1. В ємності змішуємо холодну воду і желатин, перемішуємо і відставляємо хвилин на 10 для набухання желатину. Мандарини чистимо, за бажанням прибираємо білі прожилки. У миску вливаємо класичний питний йогурт кімнатної температури, додаємо звичайний цукор або підсолоджувач (у мене рідка степам), перемішуємо до розчинення цукру, за бажанням можна додати трохи ваніліну

2. Набряклий желатин розтоплюємо в мікрохвильовці, короткими імпульсами, не кип’ятимо! в розтоплений желатин вливаємо 2 ст. ложки йогурту, перемішуємо, і потім все виливаємо до йогурту і швиденько перемішуємо В 2 склянки кладемо по мандарину(вони повинні бути менше склянки) і заливаємо мандарини йогуртом з желатином, маса повинна покрити мандарини. Відправляємо десерт в холодильник для застигання на кілька часов.

3. Для того, щоб відокремити десерт від склянки – опускаємо склянку в гарячу воду на кілька секунд, а після перевертаємо склянку догори дном і залишаємо поки десерт не відійде від країв склянки і не скотиться, можна прискорити процес і трохи покрутити склянку і потрясти. Після того, як десерт вдалося вийняти з склянки – прибираємо його в холодильник, для застигання верхнього шару желе буквально на кілька хвилин. Готовий десерт розрізаємо навпіл і подаємо до столу. Приємного апетиту

Відео рецепт 👇