Запечені персики в духовці

Можна запікати персики в духовці? Так!! Як зробити смачні запечені персики в духовці рецепт простий. Коли гості на порозі, а в холодильнику персики. Будемо запікати з вами персики. А подавати будемо не просто запечені персики, а розкішний десерт, посипавши їх пісочним штрейзеля і кулькою морозива.

Інгредієнти

І для цього нам знадобиться (на 6 порцій):

3 стиглих персика
2 ст ложки розтопленого вершкового масла
2 ст ложки кленового сиропу, можна замінити на мед
1 столова ложка рому (можна не додавати)
1 ст ложка кокосового цукру або коричневого цукру
1 чайна ложка екстракту ванілі
1 чайна ложка меленої кориці
1/4 чайної ложки солі без гірки

👩🏼🍳Для штрейзеля:
40 грам цукру
40 грам масла
60 грам борошна
20 грам білого шоколаду

Запечені персики в духовці покроковий рецепт

1. Спочатку готуємо штрейзель. У мисці змішати борошно і цукор. Охолоджене масло порізати в миску шматочками і перетерти з борошном і цукром в крихту. Висипати на застелений пергаментним папером деко і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 5-7 хвилин до красивого золотистого цвета.
2. Дістати з духовки, викласти зверху шматочками поламаний шоколад і перемішати, щоб шоколад розтопився. Пересипати в миску і прибрати в холодильник. ⠀ Далі приготуємо персики. Персики необхідно помити, розрізати навпіл і вийняти кісточку. Покласти персики форму зрізом вверх.
3. В окремій мисці змішати розтоплене вершкове масло, кленовий сироп, цукор, сіль, корицю, ваніль і ром. Отриману суміш необхідно розлити» за персикам, в центр😁 Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хв, попередньо накривши форму для запікання фольгою. ⠀
4. Готові персики дістаємо, даємо їм охолонути. Подаємо теплими, посипавши штрейзеля і поклавши зверху кульку морозива. Я віддаю перевагу кокосове, але вибір завжди за вами.