Бананові капкейки з ромом

Як смачно зробити Бананові капкейки з ромом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Хлопців, сьогодні вас чекає рецепт шалено смачних бананово-ванільних капкейків на мигдальної борошні під невагомими шапочками карамельного крему, щедро политих бананової карамеллю з пряними нотками темного рому.

Інгредієнти

Тісто ~18-20 шт. по 45-50 р
100 г вершкового масла 82,5%
100 г цукру
120 г яєць (~2 шт.)
1 ч. л. ванільної пасти або екстракту
150 г борошна
10 г розпушувача
100 г мигдальної муки
1-2 г кам’яної солі
1/2 ч. л. кориці
3/4 ч. л. соди
225 г стиглих бананів (~2-3 шт.)
100 г сметани 20-25%
2 ст. л. темного рому

Бананова карамель
125 цукру
50 г глюкозного сиропу
150 г вершків 33-36%
70 г бананового пюре
1 ч. л. ванільної пасти
15 г темного рому
60 г вершкового масла 82,5%
1/3–1/4 ч. л. кам’яної солі

Крем «Бананова карамель-ром»
660 г маскарпоне 80-85%
340 г бананової карамелі
30 г темного рома

Бананові капкейки з ромом покроковий рецепт

1. Тісто.
В чашу міксера помістити м’яке вершкове масло, додати цукор і збивати близько 3 хвилин за допомогою насадки силіконове весло до утворення пишної світлої маси. Ввести яйця по одному, кожен раз ретельно вимішуючи масу до однорідності. Додати ванільну пасту, соединить.
2. Борошно разом з розпушувачем, корицею і содою просіяти через сито. Додати мигдалеву борошно з сіллю, змішати за допомогою віночка. 225 г стиглих бананів подрібнити до стану пюре, додати сметану і ром, соединить.
3. Половину бананово-сметанної суміші додати в чашу міксера, вимішати. Знизити швидкість міксера, додати сухі інгредієнти з’єднати. Додати другу частину рідких інгредієнтів, перемешать.

4. Продовження рецепта шукаємо в фото-каруселі – https://www.instagram.com/p/CkvNW6Yt3-V/