Радянський київський торт в домашніх умовах

Знаменитий радянський київський торт в домашніх умовах простий рецепт. Хрустке горіхове безе, крем Шарлотт і нотка коньяку… Той самий смак.

Інгредієнти

Коржі:
Борошно – 70 р
Яєчний білок – 8 шт
Цукор – 330 р
Кешью або фундук – 230 р
Ванільний цукор – 2п

Крем:
Масло вершкове – 370 р
Молоко – 230 мл
Яєчні жовтки – 8 шт
️Цукор – 200 г
Какао – 15 р
Ванільний цукор – 1п
️Коньяк – 2 ст. л

Радянський київський торт в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Відокремити білки від жовтків, накрити чашку з білками харчовою плівкою, залишити при t 30 – 35° на добу. Жовтки прибрати в холодильник. Збити білки в міцну піну. Не припиняючи збивати, додати ванільний цукор + 30г цукру. В окремому посуді з’єднати цукор, борошно і запашні, злегка подрібнені горіхи кешью. Спочатку в київському торті використовували саме цей горіх, пізніше через дорожнечу кешью стали використовувати фундук.
2. Додати суміш в білкову масу і акуратно перемішати лопаткою в одному напрямку до однорідності. 2 форми 18 см, выстилить папером і рясно змастити маслом. Розділити тісто навпіл, випікати при 150° близько 2х годин. Випікати одразу, одночасно. Якщо у вас одна форма, тісто готувати 2 рази. Готові коржі залишити на решітці мінімум на 12 годин (краще на добу).
3. Для крему з’єднати цукор і молоко. Помішуючи, довести до кипіння. Збити жовтки до однорідності, не припиняючи збивати, тонкою цівкою влити гарячий молочний сироп. Поставити суміш на повільний вогонь. помішуючи, довести до закипання, зняти з вогню, остудить.
4. Збити масло з ванільним цукром до пишності. Не припиняючи збивати, додати охолоджений яєчний сироп. У 1/3 крему додати какао, збити до однорідності. Залишився крем додати коньяк, взбить.
5. Корж (гладкою стороною вниз) – крем з коньяком (товстий шар) – корж (гладкою стороною вгору). Боки і верх торта – шоколадний крем. Стабілізація мінімум 7 годин. Прикрасити горіховою крихтою або за желанию.