Подвійний шоколадний чізкейк

Вийшло дуже ніжно, класне поєднання запеченого чізкейку, м’якого бісквіта, і ніжного шоколадного крему, як вам такий тортик. Діліться враженнями в коментарях!😋 Як зробити Подвійний шоколадний чізкейк рецепт простий.

Інгредієнти

Бісквіт (нижній шар):
Яйце 2 шт
Цукор 60 гр
Борошно 50 гр
Какао 10 гр
Вершки 33% 20 гр

Запечений чізкейк (2 шар):
Білий шоколад 60 гр
Вершки 33% 80 гр
Вершковий сир 100 гр
Маскарпоне 90 гр
Цукор 30 гр
Яйце 1 шт
Борошно-10г

Шоколадний чізкейк:
Маскарпоне 110 гр
Цукор 20 гр
Темний шоколад 50 гр
Вершки 33% 100 гр
Желатин 1 год л
Вода 3 ст л

Подвійний шоколадний чізкейк покроковий рецепт

1. Готуємо бісквіт. Яйця збиваємо з цукром до пишної піни, потім лопаткою вмішуємо борошно і какао, акуратно, не швидко. В отриману пружну масу акуратно вмішуємо вершки. Основу для бісквіта випікаємо при температурі 170 гр 25-30 хвилин, у мене форма 16 див. Готуємо сирну масу з білого шоколаду. Білий шоколад розводимо в гарячих вершках до однорідності. Два види сиру змішуємо з цукром лопаткою, потім додаємо сире яйце, білий шоколад і борошно (усі по черзі, замішуючи кожен інгредієнт по отдельности.

2. Бісквіт ділимо навпіл і одну половину викладаємо у форму в якості підстави (у мене висота 2-2,5 см) і заливаємо другий шар – нашу сирну масу. Відправляємо форму в духовку на 40 хвилин при температурі 150 градусів. В цей час готуємо третій шар – темний шоколад розводимо в гарячих вершках, окремо змішуємо цукор і маскарпоне і вливаємо шоколадну масу. В однорідну основу вливаємо желатин, який попередньо розвели у воді і подогрели.

3. Наш 3 шар готовий, його треба влити в форму після закінчення встановленого часу і повного остигання нашої заготовки. Третій шар не випікаємо, він схопиться за рахунок желатину. Після 3 шари посипаємо торт подрібненим залишком бісквіта під плівкою і прибираємо в холодильник на 5 годин. Впевнений, ви будете у захваті!

Відео рецепт 👇