Згущений кекс на жовтках без білків

Всім привіт, смачної вам тижня! Отже рекомендую вам Згущений кекс на жовтках без білків рецепт простий в духовці, який ви ще ніколи не пробували. У ньому багато жовтків, половина борошна замінена крохмалем, доданий алкоголь, у нього ніжний і розсипчастий м’якуш, такий кекс не купити, запевняю вас. Печемо? Рецепт розрахований на невелику форму діаметром 16 см, висота 6 см, або 4 форми як на ромову бабу.

Інгредієнти

Білки 100 гр
Жовтки 100 гр
Цукор 90 гр
Вершкове масло 100гр
Крохмаль 50 гр
Розпушувач 1/2 ч. л
Згущене молоко 40 гр
Борошно 70гр
кілька крапель мигдальної есенції або 2 чл лікеру Амаретто( якщо вже зовсім немає нічого, коньяк).

Згущений кекс на жовтках без білків покроковий рецепт

1. Вершкове масло кімнатної температури з’єднуємо з цукром, збиваємо до посветления; По одному додати жовтки і збиваємо після кожного, ретельно збиваючи. Влити згущене молоко і есенцію або лікер і знову Добре збити. Додаємо розпушувач , крохмаль і борошно( просіваємо) перемішуємо до однорідності;
2. Збити білки до м’яких піків і акуратно змішати з тестом. Готове тісто перелити у форму (її краще попередньо змастити вершковим маслом і присипати борошном),заповнювати форми на 2/3 Ставимо в розігріту до 170 гр духовку на 45-50 мин.
3. Час випікання може змінюватись в залежності від вашої духовку, тому слідкуйте за кексом; Готовий кекс охолодити і виймаємо з форми, за бажанням можна полити кувертюром ( 40 гр шоколаду +20 р масла,розтопити) або посипаємо цукровою пудрой.