Медово імбирні пряники рецепт в домашніх умовах

Як зробити Медово імбирні пряники рецепт в домашніх умовах рецепт простий в духовці 🍯☃️ ⠀ Дуже простий рецепт тіста, тому прянички точно вийдуть у кожного! А головне, що якщо ви любитель тонких і хрустких пряничка, то ви зможете це тісто розкачати сильніше і вийде теж добре) ⠀ І навіть без глазурі прянички смачні і прям добре заходять з гарячим чаєм! Але, все ж, глазур надає їм те саме настрій, так що, якщо є час і бажання, то краще, звичайно, їх розмалювати) ⠀ Але давайте спочатку приготуємо самі прянички, а потім вже поговоримо про прикраси!)

Інгредієнти

Для тесту нам знадобиться:
⁃ Масло вершкове (кімнатної температури) 50 гр
⁃ Імбир мелений 0,5 ч. л
⁃ Кориця 0,5 ч. л.
⁃ Какао 1 ч. л.
⁃ Мед 100 гр
⁃ Цукрова пудра 80 гр
⁃ Яйце 1 шт
⁃ Борошно 220-250 гр
⁃ Розпушувач

Я з спецій ще подрібнила гвоздику і бадьян, вийшло 2 щіпки кожної спеції

Медово імбирні пряники рецепт в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Змішати всі спеції і какао. Збити яйце, додати цукрову пудру і мед, збити все до однорідності. Додати м’яке вершкове масло і збити віночком до однорідності. Всипати борошно (спочатку 220 гр), розпушувач і суміш спецій з какао. Замісити тісто, спочатку віночком, потім ложкою і вже в кінці можна руками. Борошно додаємо по необхідності, не сильно багато, щоб пряники не вийшли сухими і твердими. Тісто може злегка липнути до рук. Тісто загортаємо у плівку і кладемо в холодильник мінімум на 3 години. Розкачуємо тісто (я це робила відразу на пергаменті, щоб не зіпсувати форму пряників) в пласт приблизно 4-5 мм, пряники під час готування трохи поднимутся.

2. Вирізаємо пряники і відправляємо у вже розігріту на 190 градусів духовку на 5-7 хвилин, якщо прянички тонший; і на 9, якщо товстіший. У будь-якому випадку, спостерігайте за ними, щоб не перетримати, щоб не було пересушених і потемнілих країв. Остуджуємо пряники 15 хвилин при кімнатній температурі і прибираємо їх в пакет, щоб вони не затверділи. ⠀
3. Тепер, якщо хочемо прикрашати пряники глазур’ю, то приступаємо до неї! ⠀ Я робила глазур з 1 невеликого білка і 140 гр цукрової пудри. Віночком збила білок і поступово вбивала цукрову пудру, поки не вийшла більш густа глазур. Потім розділила глазур на 4 порції і додала різні барвники. Ну а завдавала все через звичайні пакети, відрізавши кінчик, спеціальних у мене нет.

4. Вийшло те, що вийшло! Ще як варіант, можна просто вмочити пряник однією стороною з глазур (можна навіть використовувати готову), а можна розтопити шоколад і вмочити пряники в нього! А можна спробувати малювати білим і темним шоколадам! Тут вже хто більше любить!)

Відео рецепт 👇