Запечене мясо свинини в духовці з кетчупом і вином

Сьогодні готуємо м’яке соковите м’ясо. Як приготувати смачне Запечене м’ясо свинини в духовці з кетчупом, вином і часником рецепт простий.

Інгредієнти

Кетчуп – 200 мл
Чорний мелений перець – за смаком
Червоне вино – 100 мл
Свинина – 1 шматок 2 кг (у мене карбонад)
Цибуля ріпчаста – 1 головка
Часник – 4 зубчики
Прованські трави суміш – 2-3 столові ложки
Петрушка або кінза – 1 пучок
Сіль – за смаком

Запечене м’ясо свинини в духовці з кетчупом і вином покроковий рецепт

1. Спочатку м’ясо потрібно замаринувати. Для маринаду нам знадобиться 200 мл кетчупу, мелений чорний перець, прованські трави 2-3 столові ложки, сіль за смаком, подрібнений часник – я взяла 4 зубчики часнику, 100 мл червоного вина. Найкраще взяти напівсолодке або напівсухе. Крім того, головку цибулі потрібно дрібно нарізати. Додаємо його в маринад. Пучок зелені потрібно порубати. Я взяла петрушку. Ще відмінно підійде кінза. Також висипаємо її в маринад.

2. Тепер все добре перемішуємо. Маринад для м’яса готовий. Для запікання я взяла шматок свинини карбонад вагою 2 кг. Добре натираємо м’ясо маринадом. Потім перекладаємо свинину в пакет для запікання і виливаємо туди ж залишився маринад. Щільно закриваємо пакет, перекладаємо його в каструлю і відправляємо в холодильник мінімум на 12 годин маринуватися. Краще маринувати навіть добу, м’ясо вийде більше вкусное.

3. Для запікання м’яса нам знадобиться фольга, викладаємо її на деко. Розмір фольги повинен бути таким, щоб шматок свинини можна було в нього повністю загорнути. Через 12 годин викладаємо м’ясо на фольгу і загортаємо. Відправляємо в розігріту духовку до 160 градусів в режимі конвекції з грилем на 1,5 години. Ви орієнтуйтеся по своїй духовке.

4. Потім, розгортаємо фольгу і відправляємо м’ясо зарум’яниться ще на 30 хвилин. Подивіться, яка красива рум’яна скоринка вийшла. Нарізаємо на порційні шматочки. Таке блюдо можна подавати з будь-яким гарніром, воно підійде як на кожен день, так і на святковий стіл. Приємного апетиту!