Круасани з листкового тіста з шоколадом

Круасани з листкового тіста з шоколадом простий рецепт в духвоке.

Інгредієнти

165 мл. води
7 г сухих швидкорозчинних дріжджів
165 мл молока
48 г цукрового піску
Щіпка солі (2 р)
560 р. борошна
55 г вершкового масла

Для змазування:
226 р. вершкового масла

Начинка:
Шоколад

Круасани з листкового тіста з шоколадом покроковий рецепт

1. У велику миску, додайте борошно і зробіть поглиблення. Додати цукор і сіль по краях. Додайте в лунку воду, молоко і дріжджі. Добре перемішайте їх, поки вони не змішаються протягом 3-4 хвилин. Додати вершкове масло кімнатної температури і замісити тісто за допомогою міксера або вручну протягом 7-8 минут.

2. Накрийте тісто поліетиленовою плівкою і дайте йому відпочити 10-15 хвилин. Потім місити тісто ще 4-5 хв. Накрийте тісто ще раз поліетиленовою плівкою і залиште на 45-50 хвилин. Потім, відправте тісто в холодильник на 2-3 години. Викладіть тісто на злегка посипану борошном поверхню, розділіть на 16-18 рівних частин (або 20-22) і кожну частину скачайте в шар.

3. Розкачати кожну кульку в тонкий коло діаметром 7 дюймів і змастіть розм’якшеним вершковим маслом, потім викладіть інші кола і змастіть кожен шар маслом, як показано на відео. Перекладіть шари тесту на деко, накрийте харчовою плівкою і залиште на ніч в холодильнике.
4. На наступний день Розкачайте тісто в коло діаметром від 16 до 18 дюймів. За допомогою гострого ножа або ролика для піци розріжте тісто на 12 рівних трикутників. Поверніть круасани, починаючи з широкого краю. (Ви також можете розрізати кожну частину на 6 прямокутників, і зробити з шоколадом, як показано на видео.

5. Викладіть одну або дві плитки шоколаду на кінці кожної частини тесту і поверніть її.) Помістіть круасани на деко, накрийте їх чистим кухонним рушником і дайте піднятися при кімнатній температурі протягом 1 1/2 години. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте 20-25 хвилин до золотистого кольору. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇