Універсальне тісто для випічки без дріжджів

Пончики, вафлі, капкейки —з одного тіста! Як смачно зробити Універсальне тісто для випічки без дріжджів простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Універсальний рецепт нижче в описі, зберігайте і діліться з друзями!

Інгредієнти

Яйця: 2 шт категорії С1 (100 г)
Цукор-пісок : 100 р
Вершки 20%: 100 р
Масло розтоплене вершкове: 65 р
Борошно пшеничне: 250 р
Розпушувач: 6 р
Ванілін: 1 р
Сіль:3 р
Цедра лимона /апельсина по бажанню.

Універсальне тісто для випічки без дріжджів покроковий рецепт

1. Яйця збити з цукром до білої пишної маси. Влити вершки збити, додати охолоджене розтоплене вершкове масло і ще раз взбить.
2. Додати просіяне борошно, розпушувач, ванілін і сіль, цедру —за бажанням —перемішуючи суміш вручну знизу вгору тільки до рівномірного об’єднання, довго не заважати!
3. кремоподібна Консистенція тіста, воно дуже повільно сповзає з лопатки, залишаючи на ній треугольник.
4. Випікати як пончики, вафлі згідно інструкції, або ж заповнити формочки для кексів на 2/3. І випікати при 180 градусах близько 20 минут.