Ереванское пончики з заварним кремом

ПОНЧИКИ ЄРЕВАНСЬКІ АБО ЯК В GRAND CANDY. Мої хороші, всім приветики. Ці пончики для мене найсмачніші, дуже люблю 🤤, хто пробував вже знає які вони смачні 😋 А хто ні , обов’язково готуйте по цьому рецепту 👌😍

Інгредієнти

1 ст. теплої води (або молока)
1,5 г/л сухих дріжджів
2 ст. л. рослинного масла(ще 3 під час замісу)
2 ст. ложки цукру
2 ст/л мацун або натурального йогурту (можна і без нього, тоді бажано 1 яйця додавати)
щіпка солі
Борошно (у мене пішло приблизно 450-500г)

Для начинки
1 яйце
2 ст. молока
1 ст. цукру
1-2 ст/л Кукурудзяного крохмалю
100 г вершкового масла (можна обійтися без нього)
ванілін

Ереванское пончики з заварним кремом покроковий рецепт

1. В теплій воді, додаємо цукор, дріжджі , мацун, поступово додаємо борошно і замішуємо хвилин 5. Потім додаємо 1-2 ст/л масло, сіль і продовжуємо замішувати 10 хвилин, до готовності тіста. Ставимо його на годину в тепле місце, щоб тісто «піднялося».
2. Тим часом варимо з складових начинки, заварний крем. Змішуємо всі інгредієнти і ставимо на вогонь, при безперервному помішуванні доводимо до кипіння і загустіння. крем охлаждаем.
3. Тісто «піднялося» ділимо його на 13-15 однакових колобків, розминаємо колобки руками в коржик. Щоб тісто до рук і поверхні не прилипало, я змащую колобки рослинним маслом або з мукой.

4. В серединку коржі викладаю по 1 ст. ложці начинки, защіпаю краю, формуючи пончик. Посмажимо усіх боків в рослинній олії. Гарячі пампушки щедро посипаємо цукровою пудрою. Це шалено смачно 🤤

Відео рецепт 👇