Грецький апельсиновий пиріг в духовці

Як смачно зробити Грецький апельсиновий пиріг в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Грецький пиріг з апельсинами з тіста філо “Портокалопита” виходить дуже ніжним, смачним. Чудова випічка для сімейного чаювання!

Інгредієнти

✅цедра апельсина;
✅250г цукру;
✅6 яєць;
✅450 гр тесту філо;
✅200 г йогурту;
✅20 гр розпушувача;
✅250 гр маргарину- масло
✅ванілін

Для сиропу:
✅400 мл соку апельсинового
✅кориці;
✅ 450 г цукру;
✅400 мл води.

Грецький апельсиновий пиріг в духовці покроковий рецепт

1. Ріжемо листя філо як показано на відео і відправляємо в духовний шафу на 15-20 хвилин. Щоб сушилися листя і придбали світло-коричневий колір. ⠀ Робимо сироп. ⠀

2. Перемішуємо сік, цукор, корицю і теплу воду варимо 10 хвилин, сік готовий. У мисці змішуємо яйця з цукром, додаємо цедру, олія розпушувач ванілін і кілька хвилин збиваємо венчиком.

3. Тісто філло ріжемо на шматочки руками і додаємо до нашого сумішшю перемішуємо. випікати в прогрітій до 180*духовці 40-45 хвилин до золотистого кольору. дістати пиріг і відразу вилити на нього теплий сироп, остудити, нарізати на кусочки.

Відео рецепт 👇