Карамель домашня з вершками

Дуже смачна карамель домашня з вершками рецепт! 👌🤤 Можна використовувати, як прошарок в тортик, з млинцями, оладками, та й просто зі свіжим хлібцем!👌🤤

Інгредієнти

Цукор-225 гр
Вода-60 мл
Вершки-150 мл
Вершкове масло-70 г
Щіпка солі

Карамель домашня з вершками покроковий рецепт

1. Якщо не впевнені в якості цукру, то додайте на початковому етапі 0,5 ч. л. лимонної кислоти, щоб уникнути кристалізації!!! ⠀ В сотейник з товстим дном засипати цукор. Цукор залити водою і почекати поки цукор не вбере в себе всю воду. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, похитуючи сотейник в різні сторони. Не заважати!

2. Коли закипить варити до карамельного кольору. Як тільки бульки стануть ледачими нагріти вершки в мікрохвильовці до дуже гарячого стану. Не кип’ятити!!! У готову карамель влити гарячі вершки швидко перемешивая.

3. Додати сіль. Потім вершкове масло. Добре перемішати і процідити через сито. Перекласти в баночку, остудити, щільно закрити кришкою і зберігати в холодильнику. ⠀ Всім приємного апетиту!

Відео рецепт 👇