Шпинатний торт з малиною з рисового борошна

Як зробити шпинатний торт з малиною з рисового борошна рецепт простий. Дуже незвичайний смак 🤤 а який він ефектний виходить – закачаєшся 🤪

Інгредієнти

Кбжу на 100 гр : 184/8.1/8/20.3

потрібно для бісквіта :
Иичко -3 шт
Шпинат – 100 гр
Кокосове масло – 25 мл
Лимонний сік – 25 мл .
Лимонна цедра – 1 ч. л.
Рисова ц/з борошно – 150 гр
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Підсолоджувач за смаком
Ванільний екстракт/ванілін кілька крапель

Для просочення :
💧 окріп + підсолоджувач -60 мл

Для крему:
Тофу – 200 гр ( можна замінити на рікотту /сирний сир+ йогурт натуральний , вихід повинен бути 400 гр крему )
Молоко – 70 гр ( додаємо молоко , тільки якщо працюємо з тофу, у мене рисове )
Подсластительпо смаком
Ванілін щіпка
Малина – 50 гр

Шпинатний торт з малиною з рисового борошна покроковий рецепт

1. Білки відокремити від жовтків. Пробиваємо шпинат з лимонним соком, цедрою, жовтками і маслом до однорідної консистенції. ⠀ Просіваємо в тісто борошно з розпушувачем, додаємо підсолоджувач і ваніль, перемішуємо. ⠀ В окремій мисці (чистою і сухою!) збиваємо білки з дрібкою солі до міцних пиков.
2. Акуратно вмішати їх в тісто, перемішуючи силіконової лопаткою зверху вниз. ⠀ Переливаємо бісквіт у форму 16 см (я випікала в рознімної кільці і попередньо застелила дно і боки фольгою) Відправляємо бісквіт в заздалегідь розігріту духовку при 180 гр на 30 хвилин. повністю остудити і прибрати в холодильник на годину в харчовій пленке.
3. Для крему збийте всі інгредієнти заглибним блендером до однорідного стану. Якщо використовуєте м’який сир, то просто перемішайте! ⠀ Зрізаємо току верхівку для прикраси (за бажанням).

4. бісквіт Розрізаємо на 2 – 3 рівні частини. Рясно просочуємо кожен і збираємо : корж~крем~малина~ корж і т. д. Посипаємо верхівкою. Прибираємо на ніч у холодильнику, прикрасьте по своєму смаку і насолоджуйтеся!