Турецький десерт Трилече з маскарпоне і вершками

Як зробити Турецький десерт Трилече з маскарпоне і вершками рецепт простий.

Інгредієнти

для бісквіта (у мене форма маленька діаметром 25*20):
2 яйця
Щіпка солі
100 гр цукру
110 гр борошна ( у мене безглютенова універсальна)
1 ч л розпушувача

Для крему:
250 гр маскарпоне
80 гр дрібного цукру або цукрової пудри
100 гр вершків жирністю 35%

Турецький десерт Трилече з маскарпоне і вершками покроковий рецепт

1. Збиваємо яйця з дрібкою солі, додаємо цукор і збиваємо до білого, додаємо борошно і розпушувач, перемішуємо до однорідної маси. Викладаємо у форму, форму змащуємо попередньо вершковим маслом. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів хвилин на 20-25, випікаємо до сухої зубочистки. Даємо повністю остыть.
2. Для крему:
Збиваємо сир з цукром або цукровою пудрою, додаємо вершки і збиваємо до однорідної щільної маси (тільки не перевзбейте).

3. Бісквіт проколюємо шпажкою і просочуємо молоком (в оригіналі потрібно змішати вершки і молоко, підігріти і просочити, я ж використовувала для просочення тільки молоко). Для просочення я використовувала 120 мл молока. Якщо ви любите більш просочені десерти, то візьміть більше молока для пропитки.
4. Викладаємо крем, розрівнюємо і поливаємо все карамельним соусом (рецепт карамельного соусу під сусідньою публікацією). Із залишків крему робимо смужки і візерунки на відео 🔥

Відео рецепт 👇