Халва з насіння соняшнику з шоколадом

ХАЛВА з насіння соняшнику, глазурована у темному шоколаді. Живучи в Туреччині вже більше 10 років і завжди маючи під рукою кунжутную халву, ностальгія за халву з насіння соняшнику не відпускає, і цей рецепт чудово задовольняє мою потребу😁🙌🏻 Готувати дуже просто, виходить смачно. З чашкою кави взагалі кайф👍🏻 Принадність домашньої кухні ще й у тому, що ви завжди знаєте, що всередині😅 Халва з насіння соняшнику з шоколадом простий рецепт.

Інгредієнти

150 грам насіння соняшнику (вже чищених і обсмажених. Важливо знайти якісне насіння, без гіркоти і не солоні)

80 грам арахісу (соленного, чищенного і обсмаженого. Це можна зробити самостійно, відправивши арахіс в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 12-15 хвилин. Дати злегка охолонути, почистити і присолити)

60 грам молочного шоколаду
10 мл рослинного масла

Для форми:
100 грам темного шоколаду

Халва з насіння соняшнику з шоколадом покроковий рецепт

1. Відразу хочу відзначити, що для приготування таких ось цукерок з халви в темному шоколаді я використовувала форми для бісквітного печива мадлен. Спочатку вам необхідно буде приготувати форми. Для цього необхідно розтопити темний шоколад на водяній бані. Ретельно змастити їм форми (для цього в кожну формочку кладемо трохи менше чайної ложки шоколаду і пензликом наносимо по всій формочці).
2. Обов’язково постукати формою об стіл, щоб шоколад рівномірно розподілився по стінках форми. І прибрати в холод на 30 хвилин. Через 30 хвилин повторити процедуру. Насіння соняшнику і арахіс кладемо в робот і перемелюємо до стану дрібної крошки.
3. Молочний шоколад необхідно розтопити на водяній бані і додати до суміші насіння і горіхів. Перемішати ложкою до однорідності. Готові форми з шоколадом дістаємо з холодильника, заповнюємо їх нашій халвою, від краю бортика у вас повинно залишатися пару мм.
4. Зверху формочок наливаємо темний шоколад і розрівнюємо поверхню за допомогою спатулы або кондитерського шпателя. Ставимо в холод на кілька годин. Після акуратно виймаємо з форми. Зберігаємо в контейнері при температурі не вище 20 градусів