Цукрова глазур для пасок на желатині

Цукрова глазур для пасок на желатині рецепт простий 🍦🥮 Дуже смачна, нагадує за смаком маршмеллоу! Щоб глазур вийшла і у вас, постарайтеся чітко слідувати рецептом.

Інгредієнти

– 100 гр цукрової пудри
– 15-17 мл води (для пудри)
– 7 гр порошкового желатину (желатин в синій упаковці Dr. Oetker)
– 20 мл води (для желатину)
– 10 гр кукурудзяного крохмалю

Цукрова глазур для пасок на желатині покроковий рецепт

1. У порошковий желатин додати 20 мл прохолодної води. Я використовувала саме желатин фірми Dr.Oetker. Цей желатин один з найкращих! Тому не рекомендую використовувати якийсь інший желатин, якщо хочете отримати гідний результат. Перемішати ложкою, прибрати в холодильник хвилин на 10-15 до застигання. В сотейник, додаємо цукрову пудру (саме пудру).
2. До неї додаємо 15-17 мл води. Заважати нічим не потрібно, потрібно просто потрясти сотейник, щоб змішати інгредієнти. Ставимо на середній вогонь. Чекаємо, поки розчиниться цукрова пудра, періодично трусить сотейник, щоб інгредієнти змішувалися. Якщо почати перемішувати лопаткою, то сироп може кристаллизоваться.
3. Як тільки цукрова пудра розчинилася (це станеться, як тільки сироп почне закипати), додаємо до нього застиглий желатин. У гарячому сиропі желатин швидко розчиниться. Можна остудити хвилини 3-5. Тепер починаємо збивати глазур. Збивається вона дуже швидко, буквально за 2-3 хвилини. Як тільки глазур стане білою, додаємо крахмал.
4. Продовжуємо збивати. Я збиваю до консистенції, коли глазур вже стала густою, але вона не тримає форму, а поступово розрівнюється, стає однорідною, і сліди від віночка зникають. З глазур’ю потрібно працювати дуже швидко, відразу ж після збивання покриваємо нею паски, тому що вона майже відразу густіє, стає тягучей.

5. Цієї кількості глазурі вистачить на 2 великих паски (паска розміром ~12 см в діаметрі, 9 см у висоту). ⠀ Глазур у мене застигла не відразу. Так як я робила торт-паску, то прибирала його разом з глазур’ю в холодильник. Через 2-3 години глазур точно застигає. До речі, ще я зверху пензликом злегка «припудрила» поверхню глазурі кукурудзяним крохмалем. Це теж може допомогти глазурі швидше застигнути!

Відео рецепт 👇