Яблучний кекс з ромом

Як зробити смачний Яблучний кекс з ромом рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

2 або 3 неочищених яблука
150 г борошна
100 г цукру
1 пакетик розпушувача (10г)
1 столова ложка ванільного цукру (я використовую м’якоть ванілі, але ви також можете замінити пакетиком ванільного цукру)
2 яйця
100 г топленого масла
5 столових ложок рому (можна додати більше або менше за смаком)
Трохи цукрової пудри для прикраси

Яблучний кекс з ромом покроковий рецепт

1. У великій мисці змішайте цукор, борошно, розпушувач і ванілін. Потім додайте яйця, топлене масло і, нарешті, ром. Перемішувати до отримання однорідної суміші. Вилийте тісто у форму для торта, змащену маслом і присипану борошном або панірувальними сухарями (або застелену папером для випічки).
2. Відкладіть і підготуйте яблука. Вимийте яблука, розріжте їх на четвертинки, а потім наріжте досить тонкими смужками. Ми зберігаємо шкірку яблук, щоб пиріг мав гарний колір. Якщо вона турбує вас, то можете яблука очистити, але ви не отримаєте такого ж красивого ефекту 🍎🍏
3. Розподіліть скибочки поверх тіста, не вдавлюючи їх занадто сильно. Стиснути часточки яблука як можна сильніше і не залишати порожніх місць. При випіканні кекс збільшиться в об’ємі, і ви не повинні допустити, щоб тісто затопило часточки. Випікати при 170 ° C близько 50 хвилин. Я рекомендую плавне і повільне приготування, щоб яблука не подгорели.
4. Час від часу спостерігайте за приготуванням. Кожна духовка індивідуальна, тому вам може знадобитися відрегулювати час приготування. Якщо смужки почнуть чорніти, накрийте кекс алюмінієвою фольгою в середині приготування. Дістаньте з духовки, дайте охолонути, вийміть з форми і, за бажанням, посипте цукровою пудрою перед подачей.