Кекс на згущеному молоці з яблуками

Як зробити Кекс на згущеному молоці з яблуками рецепт простий в духовці 🍏🍎 ⠀ Печу його багато років. 🙌 Чудесний, м’який кекс з вершковим смаком та ароматом лимонної цедри, смачною цукровою скоринкою зверху і печеними яблуками! Дуже-дуже хороший! І дуже симпатичний!! 😍 Робити зовсім просто, природно! 👌

Інгредієнти

•190 г згущеного молока
•60 г вершкового масла
•1 яйце С0
•125 г пшеничного борошна в/с
•15 г кукурудзяного крохмалю (можна замінити борошном)
•цедра половини лимона
•1 ч. л. розпушувача
•0,5 ч. л. ванільного екстракту (або трохи ваніліну)
+
•1 велике яблуко, краще кисле
•трохи лимонного соку
•1 ст. л. цукру для посипання (у мене коричневий)

Кекс на згущеному молоці з яблуками покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти кімнатної температури. Духовку розігріти до 170 градусів. ⠀ Яблуко очистити від шкірки і серцевини, нарізати скибочками і полити лимонним соком, щоб не потемніло. ⠀

2. Розм’якшене масло збити зі згущеним молоком. Додати, не перестаючи збивати, яйце. Окремо просіяти борошно з розпушувачем, всипати її в молочно-масляну суміш. Додати цедру лимона. Перемішати до однорідності. ⠀

3. Тісто викласти у форму, розрівняти лопаткою. Розмістити скибочки яблука, вдавлюючи скибочки в тісто. Посипати цукром. ⠀ Піч близько 40-50 хвилин. Перевірити дерев’яною шпажкой.

Відео рецепт 👇