Апельсиновий кекс з манкою, йогуртом і сиропом в духовці

Як зробити Апельсиновий кекс з манкою, йогуртом і сиропом в духовці рецепт простий з журналу «Вишукана випічка». По суті, це манник, але свій неповторний смак він набуває завдяки просоченню! У мене не виявилося апельсина і я приготувала його з грейпфрутом, нітрохи не пошкодувала про це!!!

Інгредієнти

Рецепт на форму 20см: піч 180 град 40-45хв

125г сл.масла кімнатної температури
125г дрібного цукру
2 яйця С0
250г натурального йогурту
1 ст. л апельсинової води (Fleur de Oranger), якщо її немає, замініть на 1 ст. л апельсинової цедри або 3 краплями апельсинового ароматизатора
225г манки
100г борошна
1/2ч.л розпушувача
Щіпка солі

Для СИРОПУ:
150г дрібного цукру
Цедра 1 апельсина
Сік 1 апельсина
2 ст. л лимонного соку
200мл води

Апельсиновий кекс з манкою, йогуртом і сиропом в духовці покроковий рецепт

1. Збити м’яке масло з цукром в пишну масу. По одному ввести яйця, кожен раз ретельно збиваючи! Якщо маса почне відшаровуватися, додайте ложку отмерянной борошна. Ввести йогурт кімнатної температури і апельсинову воду.
2. Ввести просіяні сухі інгредієнти і акуратно перемішати лопаткою. Форму змастити вершковим маслом і посипати борошном, струсити надлишки, на дно пергамент, викласти у форму тісто і випекти кекс.
3. Поки печеться приготувати сироп: змішати всі інгредієнти, помішуючи довести до кипіння і на середньому вогні проварити 7 хв. Готовий кекс дістати з духовки.
4. Часто наколоти шпажкою і щедро полити гарячим сиропом разом з цедрою, так в оригіналі написано. ЗАЛИШИТИ КЕКС У ФОРМІ ДО ПОВНОГО ОХОЛОДЖЕННЯ, ЩОБ ДАТИ ПРОСОЧИТИСЯ 12-24 ЧАСА.