Ватрушки з сиром в духовці з дріжджового тіста

Ватрушки з сиром в духовці з дріжджового тіста класичний простий рецепт домашній.

Інгредієнти

для тесту (на 10-12 ватрушок в залежності від розміру):
70 мл. теплого молока (або води)
7-8 г (1,5 ч. ложки) сухих дріжджів
70 г р. вершкового масла
200 мл кефіру
1 жовток
1 ч. л солі
50 гр. цукру
400 гр.борошна (приблизно)
1 ч. ложка розпушувача

Для начинки:
500 г сиру (у мене 9%)
100 гр.згущеного молока
25 гр.манки
ванілін

Все перемішати, пробити блендером і дати постояти 20 хвилин.

Для штрейзельной крихти:
30 гр.борошна
30 гр.цукру
20 гр. холодного злив. масла

Усе з’єднати і швиденько пальцями перетворити в крихту.

Ватрушки з сиром в духовці з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Приготування тіста: В мисці з’єднуємо молоко, цукор і дріжджі. Залишаємо на 15 хвилин в теплому місці. Якщо дріжджі добрі, то через 15-20 хвилин вони повинні ожити і піднятися пінної шапочкою. Якщо “шапочки” не вийшло, то слід поміняти дріжджі!

2. Потім розтоплюємо вершкове вливаємо в опару, + кефір, жовток, сіль і перемішаємо! Борошна змішати з розпушувачем, всипаємо поетапно кефірно-дріжджову суміш і замішуємо (за необхідності додаючи борошно) тісто повинно вийде дуже м’яке, рухливе. Замішуйте тісто хвилин 10 – 15 минут.

3. Поміщаємо в миску, змащену рослинним маслом, затягуємо верх харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому. Коли тісто збільшиться в розмірі приблизно в 2-3 рази, обминаємо його руками, змащеними олією і знову даємо підійти. Тісто готове!

4. Ділимо на 10-12 частин! Формуємо кульки !Та залишимо знову піднятися на пергаменті выстеленным на протвень! (Накрити рушником) і дати піднятися хвилин 20. Формуємо як на відео! В середині за допомогою склянки зробити дно!

5. Кладемо начинку + штрейзель! (Я додала ще й малинове конфі (можна просто малину або свіжу або заморожену). Потім відправляємо в духовку при 180С приблизно на 25 хвилин. До румяности.

Відео рецепт 👇