Пиріг з ожиною і рікоттою в духовці

Як зробити дуже смачний пиріг з ожиною і рікоттою в духовці рецепт простий. УВАГА: небезпечно! Якщо ви раптом вирішите спекти його з вечора до сніданку, то на ранок, може так статися, що його вже не залишиться. Саме так сталося вчора у нас – дивом сховала один шматочок, щоб сфотографувати!

Інгредієнти

на форму діаметром 25-27 см, візьміть:
4 яйця
150 г борошна (1 склянка)
200 г цукру (1 склянка)
250 г рікотти
велику жменю свіжої ожини
цукрову пудру для прикраси

Пиріг з ожиною і рікоттою в духовці покроковий рецепт

1. Ожину добре промити, викласти на рушник, щоб стекла зайва вода. Яйця збити з цукром, додати борошно і в кінці рікотту. Форму змастити, вилити в неї тісто. Зверху викласти ягоди. Запікати близько 40 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Перевірити готовність шпажкою теста.
2. Подавати гарячим або охолодженим. Апгрейд та нюанси. Цей пиріг можна приготувати і без рікотти – використовувати класичну заливку для шарлотки – 4 яйця, 150 р борошна, 200 р цукру. Але з рікоттою пиріг виходить ніжніше. Зараз саме сезон ожини і саме зі свіжою виходить особливо вкусно.
3. Можна розбавити її лохиною – теж буде чарівно. Що стосується додавання кориці/ванільного цукру – не рекомендую! Оскільки в ягодах вже багато ароматики і смаку, важливо їх не перебить.
4. Якщо вирішите приготувати цей пиріг не в сезон, то можна використовувати і заморожені ягоди – тоді треба буде трохи збільшити час випікання + великі ягоди розрізати на кілька частин, щоб навколо них тісто не було водянистим. Не втрачайте час – швидше вирушайте за свіжою ожиною! Не забувайте зберігати піст, ставити лайк і ділитися вашими результатами!