Шведський Мигдальний торт з Ікеі

Як смачно зробити Шведський Мигдальний торт з Ікеі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Минулого тижня у мене був запланований шоколадний пиріг. Але в один із днів я чітко зрозуміла, що хочу мигдалевого торта з Ікеі, прямо настільки, що ці думки не дають мені спокою. Так що довелося змінити плани і відправитися купувати відсутні інгредієнти. Тортик вийшов просто чудовий. Можливо, навіть краще, ніж у самій Ікеї. Готувати всім!

Інгредієнти

Для коржів:
Білки-4шт.
Цукор -120г
Мигдальна борошно-160г
Ванілін/ванільний цукор/ванільна паста -за смаком
Щіпка солі

Для крему:
Жовтки-4 шт.
Цукор -60г
Кукурудзяний крохмаль-5г
Вершки 33%-150г
Вершкове масло-100г
Мигдальний екстракт-1/2ч.л.

Для глазурі:
Молочний шоколад -160г
Рослинна олія-10-15г
Смажений мигдаль-40г

Шведський Мигдальний торт з Ікеі покроковий рецепт

1. Мигдалеву борошно, весь час помішуючи, попередньо обсмажуємо на сковороді, щоб вона набула золотистий відтінок. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки з дрібкою і солі збиваємо до стану пивної піни. Починаємо поступово частинами додавати цукор і продовжуємо збивання до отримання пишної стійкої консистенции.
2. Додаємо ванілін і акуратно вводимо мигдалеву борошно, щоб маса не втратила обсяг. Отримане тісто ділимо на дві частини і кожну частину розподіляємо по аркуші пергаменту, формуючи коло діаметром 18-20см. Випікаємо коржі в духовці, розігрітій до 170°, приблизно 20-30 хвилин, коржі повинні придбати золотистий відтінок, даємо остыть.
3. Для крему в сотейнику з’єднуємо жовтки, цукор жирні вершки і крохмаль. Ставимо сотейник на вогонь і, весь час помішуючи, уварюють заварную основу до густоти. Додаємо мигдальний екстракт. Я додала замість нього ванільну пасту. Накриваємо плівкою в контакт і даємо охолонути. Розм’якшене вершкове масло частинами додаємо в заварную основу і збиваємо міксером до однородности.

4. Прослаиваем кремом коржі і прибираємо торт в холодильник на пару годин. Для глазурі розтоплюємо молочний шоколад. Смажений мигдаль розрізаємо на шматочки ножем. В розтоплений шоколад додаємо мигдаль і рослинне масло до отримання оптимальної текучого, але не занадто рідкої консистенції. Розподіляємо глазур з охолодженого торту і прибираємо торт в холодильник ще на пару годин або на ночь.