Шоколадно-апельсиновий кекс

Як смачно зробити Шоколадно-апельсиновий кекс простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

150 гр чорного шоколаду
100 гр масла вершкового
140 гр цукру
Цедра і сік 1 апельсина
3 яйця
150 гр борошна
6 гр розпушувача
25 гр несолодкого какао
55 гр вершків 30%
40-80 г апельсинових цукатів

Просочення:
50 гр цукру
50 гр. апельсинового соку
50 гр води

Глазур (за бажанням)
250 гр чорного шоколаду
45 гр масла без запаху (типу масла виноградних кісточок)

Шоколадно-апельсиновий кекс покроковий рецепт

1. Масло розм’якшити, цедру змішати з цукром і потім з маслом. Влити яйця по одному і апельсиновий сік. Всипати просіяне борошно з какао і розпушувачем, влити розтоплений шоколад, потім вершки. Вимісити все і ввести апельсинові цукати. Викласти у форми, випекти при 160 град до готовності. (Великий кекс печеться 1 годину)
2. Просочення:
Довести все разом до кипіння, кип’ятити кілька хвилин. Просочити теплий кекс.
3. Розтопити шоколад і змішати з маслом. Покрити остиглий кекс. Прикрасити апельсиновими цукатами