Пиріг з пісочного тіста з ягодами і кремом з вершків

Як приготувати смачний тарт пиріг з пісочного тіста з ягодами і кремом з вершків рецепт від Ірина Кукинг.

Інгредієнти

Бретонське шаблі:
30 г яйця (2 шт 2 категорії)
75 г вершкове масло
60 г цукор
100 г борошно
щіпка солі
5 г розпушувач

Ягідний конфітюр:
4 г пектин NH
400 г свіжі ягоди або фрукти
1 ч. л. лимонний сік
30 г + 15 г цукор

Крем (за бажанням)
свіжі ягоди наверх вершків або конфітюру
100 г вершків 33-35%
10-20 г цукрова пудра

Пиріг з пісочного тіста з ягодами і кремом з вершків покроковий рецепт

1. До 100 грам пшеничного борошна додаємо 5 г розпушувача – це мірна чайна ложка, півтора грама солі – це ось така чверть чайної ложки, 30 грамів жовтки, яйця другої категорії 2 штуки. Розтираю або збиваю, додаю 60 грамів цукру. ось до такого світлого стану. У планетарному міксері використовуйте насадку весло. Частинами вводжу 75 г м’якого вершкового масла. Кожна наступна порція вводиться коли вмешали попередню. Загалом приблизно в 4 заходи. Маса однорідна. Всипаю сухі інгредієнти і швидко, на мінімальних обертах не більше хвилини перемішую. Тут така тонкість – замішувати треба швидко, але так, щоб інгредієнти перемішалися. Тобто у вас не повинно бути непромешанной борошна. Все, тісто готово.
2. Викладаю його на плівку, накриваю, прибираю в холодильник мінімум на 2 години. Можна зробити напередодні і залишити на ніч. Візьміть 400 грам свіжої полуниці або будь-яких інших ягід, вимийте і очистіть, крупно наріжте. Насипте на полуницю 30 грамів коричневого або білого цукру і залиште на пару годин. Через кілька годин беру 15 грамів цукру і додаю до нього 4 грама пектину NH. Можна використовувати і інший пектин, але я не скажу пропорції, дивіться на упаковці. Якщо немає ніякого пектину, можна замінити поєднанням крохмаль – желатин.

3. Наприклад, змішати з цукром 15 грамів кукурудзяного крохмалю і замочити 5 грамів желатину. Пектин NH досить сильний, що його потрібно невелику кількість і він термо звернемо. І тепер я ставлю ягоди на плиту, вони у мене дали сік і я переклала їх у сотейник. Можете до речі, відразу залишати в сотейнику. Нагрівання роблю невеликий і помішуючи доводжу до кипіння. можна трохи їх тиснути щоб соку було трохи більше, але краще в кашу не перетворювати. Нехай у вас буде такий гарний конфітюр, тут до речі зовсім необов’язкова полуниця, ви можете використовувати малину або які-небудь інші ягоди або фрукти. Пропорції ті ж ну може бути, вам захочеться просто більше або менше сахара.
4. Нагрівання не робіть великий інакше у вас не встигне виділиться сік і буде багато ягід і зовсім мало рідини. І в результаті до моменту закипання маса має у вас ось такий вигляд і коли ви бачите, що вона починає кипіти цівкою і весь час помішуючи всипайте добре розмішаний з цукром пектин варіть при тихому кипінні дві-три хвилини додайте чайну ложку лимонного соку. Всі разом прогрівайте і вимикайте нагрівання, нехай остигає. Тепер я включаю духовку на 180 і підготую форму. Для випічки основи я буду використовувати кільце 18 сантиметрів, можна використовувати роз’ємну форму.

5. Я смажу всередині його маслом і присыплю цукром. Кладу лист пергаменту, трохи присыплю борошном. Якщо у вас деко з бортиками можете відразу покласти його на деко. Можна випікати на килимку. Дістаю з холодильника тісто, зверху теж трохи присипаю і розкачую під розмір кільця, можна брати квадратну форму зі стороною 16 сантиметрів. До речі плівку з одного боку можна і не знімати, розкачувати прямо по ній, підрівнювати скребком щоб було менше відходів. Це моя духовка. І коли розкатали, виріжте коло, приберіть залишки і відправляйте в духовку приблизно на 20 хвилин. Ну ось до такого красивого кольору, рівно 20 минут.
6. Якщо якісь у вас там залишки, то їх звичайно приберіть раніше інакше вони згорять, дайте охолонути і акуратно перемістіть на тарілку де будете збирати тарт Хочу попередити, що звертатися з цим коржем потрібно дуже делікатно й обережно, він крихкий і його можна зламати, але зате дуже смачний. Тепер я беру 100 г жирних вершків для збивання від 33 процентов.

7. Вершки я збиваю спочатку на малих обертах, поступово збільшують, тобто роблю крем шантильї Це за вашим бажанням, даний тарт можна зробити просто з фруктовим конфітюром і свіжими фруктами. Я вірю що ви пам’ятаєте, вершки повинні бути дуже холодними. Коли збила вершки до пишної піни, проціджую в них 20 грамів цукрової пудри і всі разом перемішую, взбиваю.
8. Ви до речі можете зробити якийсь інший крем додавши до вершків маскарпоне або якийсь загусник у вигляді желатину або крохмалю, відео на каналі таке є. Готові вершки якщо вам не потрібні поставте в холодильник, але це не означає, що до завтрашнього дня, це буквально там на якийсь час, годину наприклад. Якщо вам після холодильника раптом здасться що вони погано збиті можете їх довзбить. Ось такий конфітюр в остиглому состоянии.
9. Я беру повністю остигле основу і викладаю на нього повністю остиглий конфітюр. І тут теж можливі варіанти, тобто ви можете викласти відступаючи від краю, а по краю відсадити припустимо збиті вершки. Або зробити так як я, врівень а вершки підсадити зверху. Ну в загальному проявляйте творчу фантазію і пам’ятайте, що це такий тарт вихідного дня. Приготували і з задоволенням з’їли. Тепер можна відсадити збиті сливки.

10. Незвичайна гладка насадка. А хто не хоче збиті вершки, той бере свіжі ягоди, нарізає і кладе зверху. І зверху можна прикрасити свіжою полуницею. Ну ось приблизно так, можна додати сюди ще м’яту, базилік. Але у мене по моєму тільки розмарин зараз. Ось такий літній фруктовий тарт у мене вийшов. І обов’язково вийде у вас! Неодмінно приготуйте, а я бажаю вам приємного апетиту!