Шоколадні чашечки з полуничним мусом

Як зробити Шоколадні чашечки з полуничним мусом рецепт простий. Цей десерт зможуть приготувати навіть ті, хто зовсім не дружить з шоколадом, і в кого починається депресія при слові “темперирование”. У нас в магазині є вже готові шоколадні чашечки (Артикул: 13379) з бельгійського шоколаду, які не тануть у руках👍 Їх можна використовувати як корпуси для цукерок, основу для фуршетних десертів і як декор для торта!

Інгредієнти

Полуничний мус:
Полуничне пюре 70 р
Желатин-3 г Артикул: 6359
Цукор 50 г
Вода 10 м
Білок 50 г
Вершки 33% 80 р. Артикул: 6599
Лимонний сік 5 р

Збитий ганаш:
Вершки 33% (1) 90 р.
Глюкозний сироп 10 р.
Тримолин 10 р.
Желатин 3 р.
Білий шоколад 140 р.
Вершки 33% (2) 240 г

Шоколадні чашечки з полуничним мусом покроковий рецепт

1. 1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Пюре, воду, лимонний сік і цукор змішати в сотейнику. Варимо сироп до 110 градусів.
3. Додаємо желатин. Паралельно збиваємо білки.
4. Вливаємо гарячий сироп цівкою в білки, не припиняючи збивати. Збиваємо до твердих піків.
5. Збиваємо вершки теж.
6. Змішати обидві маси.
7. Викладаємо в чашечки за допомогою кондитерського мішка, заповнюючи чашечки наполовину.
2. Збитий ганаш:
1. Желатин замочити в холодній воді.
2. Вершки (1) разом з тримолином і глюкозою довести до кипіння, зняти з вогню.
3. Додати желатин, розпустити.
4. Теплу суміш вилити на білий шоколад, почекати 3 хвилини і пробити блендером до стану емульсії.
5. Додати холодні вершки (2). Накрити плівкою в контакт і прибрати в холодильник стабілізувати я на кілька годин.
6. Перед використанням збити до піків. За бажанням додати барвник.
7. Відсадити в чашечки за допомогою насадок красиві шапочки.

3. І все! Ніякої мороки з шоколадом. Як вам така ідея десерту?

Для прикраси використовувалися фісташкові пелюстки, шоколадні перлини, сублімованих малина.