Домашній чак чак десерт

Домашній чак чак десерт простий рецепт приготування.

Інгредієнти

Пропорції на 5 яєць.
На відео я замісила тісто з 15 яєць.

✅Яйця-5 шт
✅Сметана-1 ст. л з гіркою.
✅Розпушувач-2 ч. л
✅Сіль-1/4 ч. л
✅Ванільний цукор-1 ч. л
✅Борошно-450-500 г (не більше)
у мене пішло 450 р

ДЛЯ СИРОПУ
✅Інвертний сироп-500 г (штучний мед) Можна взяти чистий мед.
✅Цукор-80 г

Домашній чак чак десерт покроковий рецепт

1. Яйця і сметану потрібно добре переміщати до однорідності. Далі додати сіль,розпушувач і ванільний цукор. Замісити тісто щільно. Тісто не повинно бути занадто тугим але і не повинно прилипати до рук. Інакше локшина буде жорсткою. Готове тісто помістити в пакет і дати відпочити мінімум 30 мин.

2. Далі ділимо на частини і розкочуємо. Не розгортайте занадто тонко. Нарізати або ножем або лапшерезкой. Смажити на максимальному вогні невеликими порціями до золотистого кольору, постійно помішуючи. Щоб скло зайве масло я спочатку кладу в друшляк, далі в миску де я буду поєднувати з сиропом.

3. ДЛЯ СИРОПУ.
З’єднати. Поставити на вищий середній вогонь і після закипання варити максимум 4 хв,поки не розчиниться цукор. Потрібно обов’язково перемішувати поки не почне кипіти. Далі залити гарячим сиропом локшину і переміщати. Збирати в кільці злегка утрамбовувавши руками щоб добре тримав форму. Руки краще змочувати холодною водою, щоб не прилипал.

4. Чак-Чак виходить хрусткою але і в теж час м’якій з-за доданою сметани.
Готуйте із задоволенням 🤗 Цей я готувала на весілля, тому він у мене такий ошатний☺️

5. Ці 2 яруси у мене вийшло приблизно з 8 яєць.
Перший ярус діаметр 20 см ,висота 9.5 див.
Другий ярус діаметр 14 см, висота 10 см.
Загальна вага 2 кг
З решти тіста зібрала нижче для чаепития.

Відео рецепт 👇